Nova vest
Odbojka

Subota, 18.09.2021.

08:25

Poslednja prepreka za Srbiju na putu ka medalji

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće 12. put u polufinalu prvenstava Evrope od 1995.

Izvor:

Autor:

Poslednja prepreka za Srbiju na putu ka medalji
Foto: OSS

Rival za finale u Katovicama biće Italija, sa kojom je Srbija do sada 17 puta igrala na prvenstvima Evrope i zabeležila 10 pobeda.

Poslednji duel Srbija i Italija su imale pre tačno 10 godina u Beču, u finalu EP 2011, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope.

Naši najbolji odbojkaši nisu učestvovali u borbama za medalje jedino 2009. i 2015.

Selektor Slobodan Kovač ističe da tim mora da se fokusira na tim Italije, koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izbori za plasman u finale.

"Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat", rekao je.

Meč polufinala na programu je od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Gradonačelnik Novog Sada posetio OK Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba Vojvodina u dvorani SPENS i čestitao stručnom štabu i igračima na nedavno osvojenom Kupu Srbije.

Tanjug

16:40

19 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d