Terzić: Liga nacija nas uslovljava sa svih strana

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas u Beogradu da je Liga nacija takmičenje koje "uslovljava sa svih strana".

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Liga nacija je takmičenje koje nas uslovljava sa svih strana bukvalno, vezano i za termine, putovanja, vezano za to da igračice nemaju nikakav odmor i, na kraju, da nema nimalo vremena za trening. Pravi nam situaciju da moramo da kombinujemo, da igramo s nekim drugim sastavima jer ovaj raspored koji je napravljen je jednostvano neizdrživ i nije moguće da svi igrači igrači igraju tokom cele sezone", rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu Lige nacija u 4. grupi I vikenda u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. U prvom kolu Srbija će sutra igrati protiv Holandije od 20.00. U sredu će odbojkašice Srbije igrati protiv Južne Koreje od 17.00, a u poslednjem kolu dan kasnije protiv Turske od 20.00.

"Biće novih igrača, sigurno da to neće biti ona postava koja je osvojila Svetsko prvenstvo, ali mislim da će domaća publika biti dovoljan motiv da i ove mladje igračice odrade to na pravi način i steknu neophodno iskustvo za dalja takmičenja", rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović rekla je da joj je drago što će nacionalni tim posle nekoliko godina igrati u Beogradu.

"Drago mi je što ćemo imati priliku da igramo u Beogradu posle četiri-pet godina. Nadam se da će beogradska publika doći da nas podrži. Ove godine smo u nešto izmenjenom sastavu, biće dosta mladjih igračica i nadam se da će im ovo biti dobra prilika da steknu iskustvo", rekla je ona.