Nova vest
Odbojka

Sreda, 10.10.2018.

16:45

Terzić: Odigraš devet utakmica nizašta i tek onda počinje prvenstvo

Selekor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da poraz od Japana nema veze sa odsustvom Tijane Bošković i da nikako ne može da bude zadovoljan igrom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Terzić: Odigraš devet utakmica nizašta i tek onda počinje prvenstvo
Foto: FIVB

Bošković je odsustvovala zbog povrede mišića stomaka, a Terzić nije zadovoljan ni zbog rasporeda, gde se odigra devet utakmica, da bi SP, kako kaže – tek onda počelo.

Srbija je od Japanki upisala prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, 1-3, iako je prva osvojila set na meču. U njemu nije igrala Tijana Bošković.

"Ovaj poraz nema veze sa odsustvom Tijane Bošković, mi smo ovaj meč morali da pobedimo i bez nje iz prostog razloga što smo jača ekipa. Da smo igrali neku svoju prepoznatljivu igru, sigurno da bi se utakmica završila kao i prvi set. Međutim, nismo pametno odradili neke dogovorene stvari, gubili smo se, pogotovo kad je bio egal, kad je Japan vodio. Videlo se da koncentracije nema i da ne radimo ono što smo se dogovorili, da nismo bili strpljivi. Ako ne prođemo prvi napad, praktično bismo gubili taj poen. Ne možemo da budemo zadovoljni. Mogli smo da izgubimo 3-1 i da budemo zadovoljni, ali ovakvom igrom ne sigurno", rekao je Terzić.

Tijana Bošković je u sredu osetila bol u trbušnim mišićima i to je razlog za odsustvo.

"Odradila je zagrevanje, probali smo da vidimo da li će moći da igra, na smeču je već opet počelo da je boli i jednostavno nismo hteli da rizikujemo ništa i zbog toga nije igrala. Sutrašnja utakmica, videćemo kako će biti. Mora svima da bude jasno, sa ovakvim rasporedom cele sezone pre svega a onda i SP gde ti igraš 9 utakmica nizašta, gde praktično tek počinje Svetsko prvenstvo gde mora da se odigra 13, sa takvim nekim rasporedima i sezonama, vidite i sami koliko igrača, vrhunskih odsustvuje zbog povreda. Nažalost, to je tako i ne možemo ništa da promenimo, kači i nas definitivno i pravi nam prbleme kao i svim drugim ekipama, videćemo ko će izdržati najbolje do kraja", zaključio je srpski selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve