Nova vest
Košarka

Subota, 13.05.2023.

09:57

"Jokić je ‘Alfa‘ bez da reč izgovori"

Vik Lombardi, novinar iz Kolorada koji prati Denver Nagetse, podelio je na društvenim mrežama anegdotu u vezi sa Nikolom Jokićem.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Ona se odnosila na ulogu lidera srpskog centra među Nagetsima, a konkretno se osvrnuo na to kako je pomogao mladom Kristijanu Braunu tokom davanje izjave medijima.

"Siguran sam da ste već čuli sve priče o "zvezdi iz nehata" Nikoli Jokiću.

Kada je Aron Gordon došao na prvi trening Nagetsa, Jokić se pomerio na drugi obruč sa strane kako bi Gordon šutirao na glavni koš. Kada pričaju Jokiću o njegovim MVP nagradama, on prevrće očima i menja temu. Kada mediji pumpaju priču o njegovoj skromnoj ulozi na Ol-star utakmicama, on se šali kako je najveći dodavač iz auta u Ol-star istoriji.

Ali, u poslednje vreme primetio sam i drugu Jokićevu stranu.

Video sam tihog, učtivog vođu koji ne treba da izgovori niti jednu jedinu reč kako bi bio 'Alfa' u svlačionici Nagetsa.

Ruki Kristijan Braun izvršavao je svoje obaveze prema medijima odgovarajući na pitanja novinara dok je Jokić sa strane čekao svoj red. Braun je tog dana bio posebno raspoložen, pa je tako govorio i o detaljima u vezi odbrane Nagetsa vezane za jednog protivničkog igrača. Jokić je, nenametljivo, ali i diplomatski, primetio da razgovor kreće u smeru gde bi Braun mogao da otkrije strategiju trenera i uradio ono što bi svaki veliki vođa učinio - upao ispred Brauna i rekao da je njegov deo medijskih dužnosti gotov.

'Vrlo dobro, brate moj, ovo je bilo poslednje pitanje. Doviđenja'.

Braun nije ni trepnuo, nego je poslušao Jokića i usred rečenice prekinuo svoje izlaganje. Jokić je zahvalio saigraču, potapšao ga po ramenu i zajedno sa njim se uputio ka svlačionici. Jokić nikada ne kritikuje trenera ili saigrača, nikada ne ponižava protivnika, ali nikada ni ne dozvoljava saigraču da otkrije plan igre.

Jokić je kralj bez ega i ukrašće vam srce na košarkaškom terenu", napisao je Lombardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu