SCG - OS 2:3, od vođstva do poraza

Fudbalska reprezentacija SCG porazom je završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 21.06.2006.

21:17

Default images

Desetkovani tim „plavih“ poražen je od Obale Slonovače rezultatom 3:2, iako je posle 20 minuta imao dva gola prednosti. Golove su postigli Nikola Žigić u 10. i Saša Ilić u 20. minutu. Dva gola za Obalu Slonovače dao je Dindan, a jedan Kalu.

Na početku meča selekcija SCG igrala je sasvim dobro, a ulazak igrača koji su porpustili prva dva meča (pre svih Žigića i Ilića) doneo je ogroman napredak u igri.

Oba gola naše selekcije posledica su grešaka protivničke odbrane, ali posle dobre igre naših igrača i velikog pritiska (kod drugog gola Žigić i Ilić iznudili grešku protivnika pred samim Tizijevim golom).

U međuvremenu povređen je Mladen Krstajić, koga je zamenio Albert Nađ. Nađ će se na terenu zadržati manje od pola sata zbog dva žuta kartona, a pre njegovog isključenja pred samo poluvreme Obala Slonovače je smanjila na 2:1. Krivac za gol je Milan Dudić, koji je bez potrebe uhvatio loptu pred svojim golom, a Aruna Dindan je iz penala pogodio mrežu.

Te dve situacije, velike greške pojedinaca u timu SCG, bile su veliki šok za naš tim, ali još više za klupu. Već na poluvremenu sa klupe je najavljena defanziva u nastavku.
To je i ostvareno - iako je i do tada afrički tim imao prednost u posedu lopte, u nastavku su mu otvoreni svi putevi ka Jevrićevom golu. Obala Slonovače je napravila niz prilika u trećoj četvrtini meča, kada su fantastični Jevrić, nepreciznost rivala, a jednom i prečka, sprečili izjednačenje.

U 66. minutu povređeni Žigić ustupio je mesto Savi Miloševiću, a samo trideset sekundi kasnije bilo je 2:2. Odbrana našeg tima je ostavila Dindana samog na sedam metara i spasa nije bilo.

To je potpuno poremetilo našu ekipu, koja je do kraja samo jednom donekle ugrozila gol protivnika, kada je Stankoviću nedostajalo desetak centimetara da stigne loptu na ivici peterca.

U finišu je dominacija Afrikanaca nastavljena, a u 84. minutu posle kornera lopta pogađa Dudića u ruku. Meksički sudija Rodriges ponovo pokazuje na belu tačku, a Bonaventir Kalu šalje loptu u mrežu.

U nadoknadi vremena isključen je i Siril Domoro, takođe zbog dva žuta kartona. vremena da se to iskoristi nije bilo, a SCG šampionat završava bez bodova i sa gol-razlikom 2:10.

To je najmanji broj golova koji je naša reprezentacija postigla na turniru (jednak učinku iz 1954. i 1982.), a još dve statističke zanimljivosti dogodile su se u ovom meču - još od 1970. nijedna selekcija na završnim turnirima svetskih šampionata nije pobedila posle zaostatka od dva gola; Albert Nađ je prvi igrač u istoriji svetskih šampionata koji je ušao u igru posle izmene, a crveni karton dobio pre poluvremena.

Statistika sa meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

268 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: