Đoković - Izner 7:5, 6:3

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pošto je pobedio Džona Iznera sa 7:5, 6:3.

7:5, 6:3
  ĐOK   IZN  
  1 : 0  
7:5, 6:3 - Kraj meča! Đoković je u četvrtfinalu
Kraj, Novak je u četvrtfinalu. Osmi as doneo je Đokoviću prvi poen u gemu, potom je usledio novi dobar servis za 30:0. Lak posao na kraju, rutinska pobeda Đokovića. Meč je završio devetim asom, koliko je imao i Amerikanac. Bravo za Novaka!
7:5, 5:3 - Izner odoleo, ali Novak servira za pobedu
Dišao je Novak do 0:30, ali je Izner uspeo da veže četiri poena i dobije gem. Za sada je i dalje u meču, ali sada Đoković servira za trijumf.
7:5, 5:2 - Još gem do pobede
Prvi put od početka meča uspeo je Izner da osvoji dva poena u jednom gemu na Novakov servis. Ne i više od toga, jer je naredni ritern završio u autu, a onda je usledio as Đokovića za 5:2.
7:5, 4:2 - Izner odvojio novi gem
Uepeo je Amerikanac as servisom da zapečati ovajh gem i smanji na 4:2, ali kako Novak servira nema mnogo šanse da se vrati u meč.
7:5, 4:1 - Maestralni Đoković
Uživanje je gledati Novaka kada igra ovako sigurno. Lako dobija poene, briljira u svakom pogledu i ako ovako nastavi ima velike šanse da posle Tokija osvoji još jedan pehar u Aziji.
7:5, 3:1 - Izner prekinuo niz
Uspeo je Izner da osvoji gem, ali teško da može da zaustavi Novaka koji je u velikom naletu.
7:5, 3:0 - Šampionska igra Đokovića
Novak igra - šampionski. Sigurno, precizno, sa mnogo samopouzdanja, Izner je uzdrman i Đoković sigurno korača ka novoj pobedi i plasmanu u četvrtfinale.
7:5, 2:0 - Brejk! Novak je fantastičan
Kako Novak vraća servise Iznera, to je za priču! Uspeo je da posle brejka u 12. gemu početnog seta oduzme servis Amerikancu i na startu drugog seta i sada lagano ide ka pobedi.
7:5, 1:0 - Sigurno na startu drugog seta
Novak je ispustiuo samo poen u ovom gemu, veoma je bitno što je nastavio u istom ritmu na servisu po osvajanju početnog seta.
7:5 - Brejk! Novak dobio početni set!
Konačno! Odlično dva vraćena servisa od strane Đokovića, loptu šalje pod noge visokom protivniku i stiže do 0:30. Velika greška Iznera, Đoković je stigao do prvih brejk, ujedno i set lopti. Amerikanac konačno popušta pod pritiskom, Novak osvaja još jedan poen i time i početni set posle 41 minut igre.
6:5 - Ista priča kao od početka
Barem što se tiče servisa, Novak nema problema. Sve je sjajno od starta meča, ali i Izner uspeva da dobije svoje servis gemove. Đoković je obezbedio taj- brejk, ali imaće još jednu priliku za brejk i osvajanje početnog seta.
5:5 - Đoković opet do izjednačenja, ne i više
Nove prilike za Đokovića. Stigao je do izjednačenja 40:40 još jednom, ali je Izner odoleo. Teško je doći do prilike za brejk, to Novaka čini pomalo nervoznim.
5:4 - Super servisi se nastavljaju
Šta reći, Novak servira odlično u ovom meču. Izner nema šanse kada je Srbin na servis liniji. Još jedan ekspresno dobijen gem za branioca titule.
Novaka vole u Šangaju, ali i on voli da igra tamo
4:4 - Četiri izjednačenja, ali Izner dobio najduži gem
Poveo je Izner sa 30:0, ali onda je poslao lopticu u aut, 30:15. Pogađao je Novak uglove, ali je Amerikanac odigrao forhend paralelu iz trka, pogodio je sam ugao terena. Novak je uzvratio odličnom bekhend dijagonalom za 40:30. Posle odličnog riterna, razvio se poen, ali je Novak uspeo da natera Iznera na grešku i stigne tako do izjednačenja.

Pojačao je Amerikanac ritam, igra agresivno, udarci su mu izuzetno jaki. Imao je sreće Novak da njegov ritern na drugi servis padne na stranu protivnika pošto se loptica odbila od vrha mreže. Ipak, Izner zna da mu je prvi sevis (217 kilometara na sat u proseku) veliko oružje, ali zato je Novakova šansa u greškama protivnika. Bio je to ipak najduži gem do sada, posle četiri izjednačenja, Izner je ipak dobio gem.
4:3 - Samo jedan izgubljen poen
Ne dozvoljava Đoković protivniku ni da pomisli na eventualni brejk. Izgubio je prvi igrač sveta samo jedan poen u ovom gemu, deluje sigurno, Izner nema rešenja barem kada Novak servira. Videćemo šta će to doneti u finišu seta. U sredu protiv Šapovalova, Đoković je napravio brejk u osmom gemu. Da li će i sada?
3:3 - Novak propustio priliku da pritisne Amerikanca
Izner servira izuzetno snažno i prvi i drugi servis, ali Novak uspeva da se izbori sa tim. Dve greške Amerikanca donele su poene Novaku za 30:30. Ipak, dve greške Novaka, šansa da pritisne Amerikanca je propala, i dalje nemamo brejk.

Photo by VCG/VCG via Getty Images
3:2 - Bez problema na servisu
Impresivno je koliko Novak lako dobija gemove na svoj servis ove nedelje. I ovaj je dobio ekspresno, bez previše problema. Dva tri udarca u poenu, to je maksimum.
2:2 - Izner ne popušta
Novak i dalje strpljivo čeka svoju šansu na servis Amerikanca. Malo mu nedostaje da još bolje počne da čita gde će sevirati protivnik. Za sada, Izner je siguran.
2:1 - Servis odličan, tu je i volej
Sve odlično funkcioniše kod Đokovića na početku susreta. Servis kao i prethodnih dana je na visokom nivou, au kombinaciji sa par odigranih voleja dobio je poen na 40:15 i sada vodi sa 2:1.
1:1 - Izner odoleo na početku
Uspeo je Novak da osvoji dva poena u prvom servis gemu Amerikanca, ali ne i više od toga, i Džon je dobro servirao.
1:0 - Sjajan početni gem za Novaka
Odličan gem za Novaka. Tri servis vinera, gem bez izgubljenog poena, sada je na redu da uzvrati na topovske servise Amerikanca.
Pobednik meča protiv Hurkača ili Cicipasa
Ko bude bolji u ovom duelu igrače u četvrtfinalu protiv Huberta Hurkača ili Stefanosa Cicipasa. U svakom slučaju, sledi uzbudljiva završnica turnira u Šangaju.
Novak i Izner izašli na teren
Meč bi trebalo uskoro da počne, Izner i Đoković su na terenu, a sudija je Karlos Bernardes.Novak je izabrao da servira.
Pobede Medvedeva i Fonjinija
Danil Medvedev i Fabio Fonjini su završili posao u svojim mečevima osmine finala i sada ih čeka obračun u četvrtfinalu. Još malo pa će na teren izaći i Đoković i Izner.
Novak i kineski
Novak je proteklih dana umeo navijače u Šangaju da iznenadi time što je progovorio koju reč na kineskom. Posle pobede nad Šapovalovim je uspeo i da napiše nešto. Šta je spremio za danas?
Prvi put ove sezone
Novak je uoči ovog meča pohvalio Amerikanca, koji je poslednju pobedu protiv Srbina zabeležio pre šest godina, na Mastersu u Sinsinatiju.Svih šest mečeva posle toga dobio je Đoković, a ovo im je prvi meč u ovoj sezoni.
Novak i Izner, 12. put
Novak Đoković nastavlja sa bitkama na Mastersu u Šangaju u pokušaju da odbrani trofej koji je osvojio prošle sezone.Njegov protivnik u osmini finala je Amerikanac Džon Izner.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: