Đoković – Cicipas 2:0 (6:3, 6:4)

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima i osvojio titulu na Mastersu u Madridu.

6:3, 6:4
  ĐOK   CIC  
  2 0  
KRAJ! 6:3, 6:4 – Novaku potrebne četiri meč lopte za titulu u Madridu!
Lako je Novak došao do dve vezane meč lopte, ali je onda dvaput pogrešio... Forhend je zakazao i prilikom treće meč lopte i još jedna loptica je završila u autu. Novim briljantnim poenom u kojem je sve uradio savršeno Novak je došao do treće meč lopte, a nju i iskoristio!
5:4 – Brejk, Đoković servira za titulu!
Greška Cicipasa, onda dobar napad, a onda i kontrolisan poen Đokovića u kojem Cicipas nije imao odgovor na raznovrsne napade za 15:30. Novak je vratio neverovatan forhend Cicipasa na samu liniju, Grk je odigrao dobar smeč i krenuo na mrežu, a onda ga je Srbin prošao na mreži kao od šale za dve brejk lopte.

Cicipas je forhend poslao u aut i to je brejk!
4:4 – Izuzetno lak gem za Novaka
Veoma lako, bez izgubljenog poena, Novak dolazi do novog gema i novog izjednačenja. Nešto slabije izdanje Cicipasa, što bi Novak mogao da iskoristi u narednom gemu i napravi odlučujući brejk.
Bivši trener Rodžera Federera šalje pohvale na Novakov račun
3:4 – Munjevit forhend Cicipasa za kraj gema
Dva odlična, a onda dva slabija poena Cicipasa za 30:30. U narednom poenu Novak je odigrao najgori ritern na meču, a potom je Cicipas raspalio forhend i došao do gema, čime je izazvao aplauze publike u Madridu.
3:3 – Siguran Đoković
Greši Cicipas, pogađa Novak... I to je 40:0. Dobar napad Grka kojim dolazi na mrežu, što mu je u ovom delu meča jedan od glavnih ciljeva. Posle nešto dužeg poena Cicipas je opet odigrao drop šot i opet nadmudrio Novaka za 40:30. Novi dobar poen Novaka i novi gem, bez problema.
2:3 – Grk u dobrom ritmu
Od 40:0 Cicipas je zakomplikovao svoj gem i Novaku poklonio dva poena, ali zatim odigrao odličan poen i završio gem smečom, te poveo sa 3:2.
2:2 – Greška Cicipasa za kraj gema
Servis i bekhend danas Novaku funkcionišu kao nekada. Forhend je na dobrom nivou, takođe. Do sada je Novak izgubio samo 4 poena na prvi servis, od ukupno 25. Pravi neiznuđenu grešku prilikom prve gem lopte, ali onda Grk greši.
1:2 – Cicipas spasao dve brejk lopte!
Novak nastavlja da diktira tempo, a Cicipas sve češće i češće pokušava da nešto promeni u igri kako bi Novaka izbacio iz ritma. Đoković dolazi do dve brejk prilike, ali ih ne koristi. U naredna dva poena Cicipas je bio na nivou, nije mu pala koncentracija, pa je opet poveo.
Marko podržava brata
1:1 – Novak nastavio u istom ritmu
Novak danas odlično prelazi iz faze odbrane u fazu napada i nastavlja da briljira na terenu. Cicipasa "šeta" po terenu, a onda vinerom iz forhenda posle dobrog servisa dolazi do izjednačenja.
0:1 – Cicipas vodi po prvi put na meču
Na 30:15 viđen je veoma lep poen, u kojem je Novak diktirao tempo, ali Cicipas promeni ritam novim drop šotom i došao do dve gem lopte, te iskoristio prvu.
Statistika I seta:
6:3 – Izuzetno kvalitetan prvi set za Đokovića!
Fenomenalni bekhendi Novaka kojima dolazi lako do poena. Jedan, drugi i linija kod trećeg, a zatim i tri vezane set lopte. Novak ne koristi prvu, ali popravlja stvari drugom i dolazi do prvog seta!
5:3 – Prvi as na meču, Cicipas ima nadu
Igra dobro Novak, ali i Cicipas. Prvim asom u meču osvaja svoj treći gem, pa će srpski teniser morati da servira za prvi set.
5:2 – Nivo tenisa kod Đokovića ne opada
Još jedan izvanredan gem za Novaka, u kojem je Cicipas parirao bolje nego ranije. Ipak, ništa mu ne može i Novak jednostavno rečeno "crta" po terenu. Na gem je od prvog seta.
4:2 – Cicipas podigao nivo igre posle 0:30
Fenomenalni bekhendi Novaka i veoma agresivna igra, verovatno najagresivnija od finala AO protiv Nadala. Cicipas na dva odlična poena Novaka uzvraća sa tri svoja. Novak je došao do izjednačenja, ali je Cicipas odigrao dva odlična poena i nadmudrio Novaka na mreži za svoj novi gem.
4:1 – Novak završio gem u velikom stilu
Bekhend viner na početku gema za Novaka, a onda sredinom gema najbolji udarac Cicipasa na meču iz istog oružja. Na 30 oba igrao se jedan duži poen, ali je na sreću on pripao Novaku posle greške protivnika, a onda – odličan drop šot Cicipasa, a onda fenomenalna reakcija Novaka za novi gem!
3:1 – Cicipasu forsiranje drop šota donosi prvi gem
Novak konačno pravi neiznuđenu grešku, pa Cicipas dolazi do 15 oba. Novakovi riterni prave pritisak Cicipasu u velikoj meri, ali Grk posle jednog strašnog poena dolazi do gem lopte. Sa dva solidna drop šot zaredom Cicipas dolazi do prvog gema.
Dobre karte za dobru družinu...
3:0 – Totalna dominacija srpskog tenisera
Cicipas opet greši posle 0:15, pa Novak dolazi do dve vezane gem lopte. Srpski teniser potpuno diktira tempo meča i igra, mora se istaći, odličan tenis. Grk je došao do 40:30, ali onda slede Đokovićevi odlični forhendi za potvrdu brejka.
2:0 – Ozbiljne greške Cicipasa za brejk!
Odlična defanziva Đokovića, koji tera Cicipasa na udarce bekhendom, ali i na greške. Novak već na startu dolazi do dve vezane brejk prilike. Cicipas prvu spasava sjajnom kombinacijom "jedan-dva", ali onda čist forhend šalje u aut za brejk!
1:0 – Dobar početak i dobri servisi za Đokovića
Dobar tenis na početku. Cicipas osvaja dva od prva tri poena, ali Novak anulira prednost protivnika sa dva servis vinera, a Grk onda greši i gubi prvi gem.
Cicipas dobio bacanje novčića i izabrao ritern
Novakov put do finala
Meč počinje nešto posle 18.30
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: