Nova vest
Košarka

Petak, 07.05.2021.

17:00

"Dobio sam ponudu koji se ne odbija"

Dragan Raca je potpisao trogodišnji ugovor sa kineskim prvoligašem Vuhan Dangaijem, a o finansijskim detaljima ipak nije želeo da govori.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

“Mogu samo da kažem da sam prezadovoljan”, rekao je Raca dodavši da će se u klubu baviti svim košarkaškim pitanjima:

"Neću raditi samo kao trener, baviću se i ostalim stvarima kako bi se klub dalje razvijao. Sa mnom će sarađivati ljudi koji su godinama uz mene i koji su mi poznati", istakao je srpski trener.

Raca je u dosadašnjoj karijeri bio selektor Kipra, Libana i Severne Makedonije. Trenirao je Andoru, grčki Iraklis i Patru, kiparske klubove AEL Limasol, APOEL, libanski Sagese i kineski Bejkon u kome je proveo devet godina.

"Kada sam iz grčke lige, koja je tada bila najjača, rešio da odem u Aziju, mnogi me nisu podržali. Prvo sam otišao u Liban, gde sam vodio njihovu reprezentaciju i najbolji tim, sa kojim sam pravio dobre rezultate. Potom sam otišao u Kinu koja je sada košarkaški potpuno drugačija zemlja. Otišao sam u pravo vreme, jer sada svi žele da idu tamo", rekao je Raca dodavši da su danas ulaganja u kinesku košarku neuporedivo veća i da velike korporacije finansiraju klubove.

"Drago mi je da sam na dobar način razvijao klub kao što je Bejkon. Zvali su me da se vratim tamo, ali sam rešio da odem u Vuhan u koji se najviše ulaže u ovom trenutku. Imaju viziju, a za mene su neki novi projekti uvek izazov". Ćerka Dragana Race, Ivana, nedavno je izabrana na ženskom NBA draftu sa 28. pozicije od strane Los Andeles Sparksa.

"Ivana je od malena pokazivala talenat i harizmu. Bila je dominantna u svom uzrastu, ali se uz talenat uzda i u svoj rad i to je njen veliki kvalitet. Imala je veliku želju da ode u Los Anđeles i ta želja joj se ispunila. Ona ce u NBA otići sledeće godine, dok će ove jeseni igrati za neku evropsku ekipu",
kaže Raca.

Ivana je članica seniorske reprezentacije Srbije, sa kojom se trenutno nalazi na pripremama za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre.

"Nama je svima drago što je odabrala da igra za Srbiju. Imala je ponudu da igra za reprezentaciju Grčke, za koju je nastupala na nezvaničnim turnirima u kadetskom uzrastu, ali je ona uvek bila opredeljena za Srbiju i nikada to nije dovodila u pitanje",
istakao je Raca i naglasio da je dres srpske reprezentacije bila njena velika želja.

"Rekla mi je da joj je prošle godine mnogo pomogao individualan rad u nacionalnom timu sa profesorom Ilicem i selektorkom Marinom Maljkovic. To joj je omogućlo da mnogo napreduje i da kasnije bude izabrana u idealni tim konferencije u ženskoj koledž košarci",
zaključio je Raca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d