Nova vest
Košarka

Utorak, 19.01.2021.

19:55

Anemični Partizan "pregažen" u Parizu

Košarkaši Partizana glatko su poraženi rezultatom 79:62 od Metropolitana u drugom meču Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Anemični Partizan
foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto

Metropolitan je u prvom kolu savladao Lokomotivu na iznenađenje svih, a u drugom kolu su ubedljivo savladali Partizan.

Utakmica je počela jako slabo, videli smo dosta veliki broj promašaja I faulova, a jako mali broj koševa, pa je posle pet minuta Metropolitan vodio rezultatom 7:4.

Nakon toga je domaći tim uspeo da poveže nekoliko dobrih napada, dok Partizan to nije uspevao i usled velikog broja loših rešenja ubacio samo 11 poena u prvoj deonici, a primio je 22.

Druga četvrtina se nije previse razlikovala od prve. Metropolitan je bio tim koji je vodio glavnu reč, čak su stigli i do dvocifrenog vođstva, kada je pogodio Mišino preko Zagorca za 33:22.

Rašon Tomas je pogodio iz reketa, nagovestio buđenje Partizana i potom smo videli snažno zakucavanje Vila Mozlija, pa je smanjeno na 35:30.

Ipak, nisu uspeli da održe zaostatak od dva poseda, primili su još neke poene, a Mekintajer je zakasnio sa izbačajem uz zvuk sirene i na poluvremenu je bilo 38:30 za Metropolitan.

Nisu se crno-beli proslavili ni u drugom poluvremenu, umesto da smanje zaostatak za Metropolitanom, oni su doživeli ubedljiviji poraz nego što su i očekivali.

Ponovo je sporo bilo otvaranje treće četvrtine, a veoma brzo su domaći košarkaši došli do dvocifrene prednosti, iako je Sašo Filipovski zvao tajm aut nakon prvog napada...

Mučio se Partizan da bi u poslednji kvartal ušao sa zaostatkom od 15 poena, kada je na semaforu stajalo 61:46. Četvrta četvrtina započeta je serijom Metropolitana od 6:0 i samo se čekalo kojim će rezultatom Partizan izgubiti.

Anemična igra crno-belih, jedna od najlošijih partija ove sezone i čisto da poraz ne bude bio 20 razlike postarao se Kodi Miler-Mekintajer koji je pogodio šut za tri poena uz zvuk sirene za 79:62.

David Mišino sa 16 poena je bio najefikasniji, 15 je dodao Halilović, a 13 Ros. U redovima Partizana, po 14 su imali Mekintajer i Zagorac, dok je Vil Mozli postigao 13 poena.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

463 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d