Nova vest
Košarka

Subota, 15.02.2020.

20:35

Partizan slomio otpor FMP i zakazao finale sa Zvezdom!

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad FMP-om – 85:77.

Izvor: PT

Autor: PT

Partizan slomio otpor FMP i zakazao finale sa Zvezdom!
STARSPORT

Izabranici Andree Trinkijerija utakmicu su prelomili u trećoj i početkom četvrte četvrtine kada su prvi put uspeli da dođe do dvocifrene prednosti.

Partizan će u velikom finalu igrati protiv Crvene zvezde koja je posle drame pobedila Mega Bemaks.

Finale je na programu u nedelju od 21h.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rašon Tomas sa 13 poena, a pratili su ga Jaramaz i Volden sa 11, odnosno Zagorac, Birčević i Pejdž sa deset poena.

FMP je predvodio Kuzmić sa 13 poena, Čović je ubacio 12, dok je Rit meč završio sa 10.

Ekipe su u meč ušle raspoložene i od starta smo gledali dobru košarku. Partizan je uspeo da serijom dođe do +8 (18:10), međutim nije nastavio u istom ritmu.

FMP je uspeo da se vrati i da na kratku pauzu ode sa samo dva poena zaostatka. Najveće zasluge za to idu Stefanu Potu koji je na isteku četvrtine pogodio šut sa pola terena (24:22).

Tim iz Železnika bolje je ušao u drugu četvrtinu. Crno-beli su se mučili u napadu i izabranici Vladimira Jovanovića su to i iskoritili.

Filip Čović se razigrao i pod njegovim vođstvom FMP je uspeo da dođe do maksimalnih +5 (36:41). Mlada ekipa uspela je da zadrži prednost i da na poluvreme ode sa rezultatom, 40:45.

Partizan nije izgledao dobro, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj su postigli 16 poena, a primili 23. U poređenju, crno-beli su imali svega osam asistencija u prvih 20 minuta, dok je FMP imao 14.

Očekivano Partizan je mnogo bolje ušao u treću četvrtinu. Neočekivano, FMP je igrao dosta lošije i prvi koš u nastavku postigli su tek posle pet minuta igre. Crno-beli su iskoristili da preuzmu kontrolu.

Ipak, pred četvrtu četvrtinu imali su šest poena, što im nije garantovalo miran kraj meča (63:57). U poslednjem periodu igre gledali smo sličnu košarku, a zanimljivo ovaj period ekipa iz Železnika bila je bez trenera Jovanovića i njegovog pomoćnika, koji su isključeni zbog protesta kod sudija.

Partizan je u 4/4 polako lomio otpor rivala, a konačno ga je slomio na dva minuta do kraja kada je Rade Zagorac pogodio trojku za +11. Tu je bio kraj meča i crno-beli zasluženo prolaze u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

357 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d