Nova vest
Košarka

Sreda, 19.12.2018.

17:41

Pala "stotka", Zvezda ubedljiva protiv Galatasaraja u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde slavili su ubedljivu pobedu u meča 10. kola Evrokupa protiv ekipe Galatasaraja u Istanbulu, 100:83.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pala
Foto:Starsport

Izabranici trenera Milana Tomića su i ranije obezbedili plasman u Top 16 fazu, ali novim trijumfom su obezbedili osvajanje treće pozicije.

Bila je to još jedna veoma dobra partija izabranika Milana Tomića koji su u trećoj i četvrtoj četvrtini obezbedili ubedljivu prednost. Turski tim, koji je još ranije izgubio sve šanse da ide dalje, nije mogao da im parira.

Tako su crveno-beli posle trijumfa u petom kolu u Beogradu od 87:57 ostvarili još jednu uverljivu pobedu protiv Galatasaraja i ono što je za sada izvesno je da će u Top 16 fazi biti u grupi sa Valensijom, Unikahom i verovatno ekipom Limoža, kao četvrtoplasiranom iz B grupe.

Od samog početka videlo se da meč nema tog preteranog takmičarskog naboja, pa se igralo slobodno, bez grča, otuda je bilo dosta poena već u prvoj četvrtini koju je Galatasaraj rešio u svoju korist sa 26:24.

Od tog momenta, izabranici trenera Milana Tomića počeli su da igraju bolje u odbrani, efikasno u napadu, pa su na odmor otišli sa prednošću od 49:42.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kako je meč odmicao, Galatasaraj je popuštao, više grešio, a prednost crveno-belih rasla. Raspucali su se svi, posebno Beron i Simanić, pa je Zvezda na ulasku u poslednju četvrtinu imala komotnih + 11 (79:68).

Ta prednost je u poslednoj četvrtini još i uvećana, na kraju, drugi put uzastopno pala je i "stotka", (pobedili nedavno Brešu sa 103:67), tako da je sve došlo na svoje mesto u finišu, jer se i Galatasaraj predao.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je Izraelac Bili Beron sa 20 poena, Boriša Simanić je susret završio sa 17 poena, a Stratos Perperoglu sa deset poena.

Kod Galatasaraja, raspoložen je bio jedino Najdžel Hejs koji je postigao 30 poena, jedini dvocifren učinak pored njega imao je Ougust, 12 poena.

Sledi pauza, a prvi mečevi u Top 16 fazi na programu su 1. januara 2019.

Sve detalje sa utakmice u Istanbulu mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve