Galatasaraj - Crvena zvezda 83:100

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u 10. kolu Evrokupa. Oni su kao gosti pobedili Galatasaraj sa 100:83.

 
  GAL   CZV  
  83 : 100  
40' Kraj, ubedljiva pobeda Tomićevog tima, 100:83
Ristić nije pogodio za tri poena, a turski tim u poslednjem napadu troši vreme, ne idu na poene, sve je gotovo, pobeda Crvene zvezde od 100:83. Zaslužen trijumf crveno-belih, koji su obezbedili treće mesto posle prve faze takmičenja.
39' Zvezda stigla do "stotke"
Herison je ponovo promašio, a ni Ristić nije uspeo da pogodi na suprotnoj strani.Ougust je pogodio uz faul Davidovca, iskoristio je i dodatno bacanje. Ristić sa druge strane pogađa oba slobodna bacanja, "pukla" je nova "stotka", 100:83.
38' Zvezda pred novom pobedom
Sve je u istanbulu čini se rešeno, pitanje je samo koliko će biti na kraju u korist Crvene zvezde.Opet je fauliran Džo Reglend, koristi oba bacanja, 98:80. Njegov 18. poen, 98:80. Najubedljivija prednost na meču.
37' Zvezda ima ubedljivu prednost
Najdžel Hejs je postigao novu trojku, najbolji je u timu domaćina. Reglend je uzvratio 16. poenom na meču.Perperoglu je pptom postigao novu trojku, njegov deseti poen na utakmici.
36' Arar iznet na nosilima iz hale
Ege Arar je povredio levo koleno, iznet je na nosilima iz dvorane. Galatasaraj je imao novi neuspešan napad, a Džo Reglend postiže poene za +16, 90:74. Vebster je uzvratio trojkom, 90:77. Potom Reglend koristi jedno bacanje, 91:77.
35' Trojka Perperoglua
Stratos Perperoglu je pogodio 13. trojku za Crvenu zvezdu.U novom napadu, Odžo pogađa dva bacanja, 88:74. Opet greši turski tim u napadu, ali i Reglend. ostaje +14 za Crvenu zvezdu.
34' Povreda Arara
Povredio se košarkaš Galatasraja Ege Arar u borbi za loptu pod košem turske ekipe. Izgleda da je u pitanju koleno.
33' Sigurni Beron
Simanić je dobar i u odbrani, imao je rampu protiv Arapovića,fauliran je potom Bili Beron u pokušaju za tri. Iskoristio je sva tri, 83:72. Odmah je izašao, a umesto njega ušao je Dejan Davidovac. S druge strane koš Arapovića, 83:74.
32' Zvezda drži prednost
Arapović postiže nove poene, smanjio je na -7.Boriša Simanić je opet u igri, fauliran je Nemanja Nenadić koji je iskoristio jedno bacanje.
31' Arapović pogodio
Galatasaraj ima prvi napad u poslednjoj deonici, ali čine prekršaj u napadu. Ni Zvezda ne koristi prvi napad, Cirbes je pogrešio u dodavanju. Potom je Nenadić faulirao Arapovića, a Ege Arar je zamenio Hejsa. Konačno, Arapović pogađa ispod koša, 79:70.
30' Zvezda na +11 na kraju treće četvrtine
Marko Kešelj je postigao važne poene. Zvezda ima pretposlednji napad u trećoj četvrtini, usledila je trojka Marka Kešelja, a onda i Vebster pogađa trojku, 79:68.
29' Mini serija Galate
Hejs je dobio dva slobodna bacanja,iskoristio je oba. Igraju igrači domaće ekipe agresivniju odbranu, bolji su u napadu. Imaju mini seriju od 8:2, perperoglu je pogodio za 74:65.
28' Dvocifrena prednost
Posle novog pogotka košarkaša Crvene zvezde, trener Erdogan je zatražio tajm-aut u pokušaju da trgne ekipu.Klobučar je dobio tri slobodna bacanja zbog prekršaja Nenadića pri šutu za tri poena. Iskoristio je dva. Potom je Koksal iz kontre smanjio na 72:61.
27' Pogodio i Kešelj
Izraelac Bili Beron je potom napravio faul, Hejs pogađa uz iskorišćeno dodatno bacanje, 68:57.Onda i Marko Kšelj pogađa sa distance, 70:57.
26' Dve trojke Berona
Bili beron u poslednjim sekundama napada pogađa za tri poena. Galatasaraj ne koristi naredni napad, a onda nova trojka Berona! Zvezda ima +14, 68:54.
25' Zvezda održava razliku
Posle dva neuspešna napada, Cirbes pogađa iz teške pozicije.Klobučar je ppotom postigao dva poena za turski tim, 62:54.
Bilo je i atraktivnih poena
24' Galatasaraj smanjio prednost na osam poena
Hejs je bio usamljen na šutu za tri i pogodio, a Odžo ne koristi napad, Ougust je bio bolji u defanzivi. Novi poeni za domaći tim i imamo novi tajm-aut, 60:52.
23' Raste prednost crveno-belih
Zek Ougust je postigao koš za Galatu, a posle faula Klobučara, Džo Reglend je dobio dva bacanja. Iskoristio je oba za 60:47.
22' Dve trojke Simanića
Simanić sam na šutu, nova trojka, njegov 14. poen. Potom Herison čini faul u napadu nad Brankom Lazićem.I opet trojka Simanića za +13, 58:45.
21' Trojka Hejsa, uzvratio Reglend
Galatasaraj je postigao trojku iz prvog napada, tačnije Najdžel Hejs, 49:45. Džo reglend je postigao koš uz faul, pogodio je dodatno bacanje, 52:45.
Simanić i Odžo najbolji
Posle prvih 20 minuta, reklo bi se zasluženo vođstvo crveno-belih. Bili Beron i Boriša Simanić najefikasniji u Tomićevom timu sa po 11 poena, Reglend i Odžo imaju po 6, Lazić 5 poena. Kod Galatasaraja, Najdžel Hejs je postigao 12, Tai vebster 8, Ougust i Koksal po 7 poena.
20' Zvezda ima +7 na poluvremenu, 49:42
Posle novog tajm-auta, turski tim opet gubi loptu, a Odžo pogodio iz drugog pokušaja, 49:40. Ogust je uspeo da pogodi ispod koša, 49:42. Dobra igra crveno-belih u prvom poluvremenu.
19' Bolja odbrana
Ougust je napravio grešku u koracima, a odbrana Zvezde bolje funkcioniše. Odžo je izborio dva slobodna bacanja, iskoristio je oba, 47:38.Galatasaraj je lako izgubio loptu, ali usledio je promašaj davidovca i pogodak Vebstera za 47:40.
18' Zvezda na +7
Nekoliko promašaja sa obe strane, potom trojka Lazića i Zvezda je na +7, 45:38. najveća prednost Tomićeve ekipe na utakmici. Erdogan je, logično, zatražio tajm-aut.
17' Simanić pogađa trojku
Novi poeni za Vebstera, a Cirbes je kažnjen tehničkom greškom. Simanić je raspoložen, pogodio je novu trojku, šesta iz 12 pokušaja za ceo tim. Zvezda vodi 42:38.
16' Mačka prekinula meč na kratko
Kraći prekid izazvao je jedan mačor, koji je bio uporan da izađe na parket. Krajnje opuštena atmosfera, gotovo kao na prijateljskoj utakmici. Novi poeni za crveno-bele, trojka Odža, 39:35. Potom jedno iskorišćeno bacanje za Vebstera, 39:36.
15' Trojka Berona sa velike distance
Bili Beron je ponovo na parketu. Herison je postigao trojku za Galatu, to su mu prvi poeni na meču.Potom je Bili beron sa velike distance pogodio za tri, 35:36.
14' Nova trojka Simanića, uzvratio i Koksal
Dejan Davidovac nije pogodio za tri, a Reglend se vratio u igru. Promašaj Arapovića kaznio je trojkom Boriša Simanić, ali je isto uradio i Koksal, 32:33.
13' Minimalna prednost
Arapović postiže koš uz pogođeno dodatno bacanje posle faula Cirbesa. Hejs sa druge strane pravi drugi prekršaj. Erdogan ga je zamenio, a Simanić pravi grešku u koracima. Isto čini i Korkmaz u napadu Galatasaraja. Ostaje 30:29.
12' Novi poeni Nenadića
Četvrti poen Nemanje Nenadića, Zvezda na plus 4, 30:26.
11' Prva prednost crveno-belih
Simanić nije pogodio za tri, ali je opet osvojena lopta. Nemanja Nenadić je pogodio i izjednačio na 26:26.Potom odlična odbrana Simanića, a u napadu Crvene zvezde, Najdžđel Hejs pravi prekršaj. Konačno Cirbes pogađa sa 28:26, prvo vođstvo Zvezde.
10' Minimalna prednost Galatasaraja
Ponovo turski tim pogađa uz dodatno bacanje. Nenadić je ušao umesto Reglenda, a Korkmaz je načinio prekršaj. Novi promašaj Cirbesa, ali i turski tim gubi loptu. Cirbes konačno pogađa, kraj prve četvrtine, 26:24.
9' Poeni Perperoglua
Stratos Perperoglu je postigao svoje prve poene, smanjio na 23:22. Jaka Klobučar nije pogodio u šutu za tri poena, ali Cirbes je izgubio loptu.
8' Zvezda drži priključak
Nekoliko promašaja, a onda Reglend postiže šesti poen, da bi Vebster uzvratio trojkom, 23:20.
7' Trojka Berona
Beron je pogodio za tri, izjednačio na 18:18. bio je to njegov peti poen. Arar je potom pogodio za 20:18.
6' Zvezdi treba čvršća odbrana
Zvezda drži rezultatski priključak. Najveću prednost turski tim je imao na 14:11, ali Reglend je pogodio i smanjio na 16:15.
5' Hejs enigma za odbranu Zvezde
Bili Beron ne pogađa za tri, ali je Odžo zabeležio sjajnu rampu, a Reglend iz kontre pogodio za 12:11. Najdžel Hejs je uzvratio, ovo mu je bio deveti poen, 14:11.
4' Izjednačeno na početku
Ougust je pogodio za dva poena plus dodatno bavcanje, Galatasaraj vodi sa 10:7, ali je Branko Lazić pogodio posle ofanzivnog skoka za 10:9. Hejs je potom promašio, reglend uhvatio loptu, a Kešelj promašuje šut za tri poena. Potom je Hejs pogodio za 12:9.
3' Odžo zakucao
Najdžer Hejs je iskoristio dva slobodna bacanja, da bi potom mMajkl Odžo zakucao za izjednačenje, 7:7.
2' Trojka Simanića
Boriša Simanić je odlično otvorio meč. Postigao je trojku za 5:5, postigao je svih pet poena za crveno-bele.
1' Galatasaraj poveo
Koksal je postigao prve poene na utakmici, ali je Reglend sjajno asistirao Boriši Simaniću za 2:2. Potom je Hejs pogodio trojku, 5:2.
Meč je počeo
Meč je počeo, Gyalatasaraj je imao prvi napad.
Početna petorka
Crvena zvezda počinje duel sa ovom petorkom, Reklend, Lazić, Beron, Simanić, Odžo.
Zagrevanje gotovo, meč kreće uskoro
Četvrti meč dva tima
Galatasaraj i Crvena zvezda su se do sada sastajali tri puta u ovom takmičenju. Turski tim u pobedama vodi sa 2:1. Prošli put igrali su u petom kolu, Zvezda je slavila ubedljivo (87:57), a blistao je Džo Reglend koji je tada postigao 21 poen.
Bitka za treću poziciju
Košarkaši Crvene zvezde igraju za prestiž, ali i treću poziciju na kraju prve faze takmičenja. Pobeda im svakako pruža priliku da posle 10. kola budu treći, ali sve će zavisiti i od toga šta će se dešavati na meču Breša - Ulm koja počinje nešto kasnije, tačnije u 20.30.
Dobrodošli!
Dobrodišli u LIVE BLOG B92. Košarkaši Crvene zvezde igraju u Istanbulu protiv Galatasaraja, u poslednjem kolu prve faze takmičenja.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: