Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.06.2018.

19:19

Pometnja u SLS – Deleon menjao odluku, Zlatibor besni

Direktor košarkaške Superlige Srbije Leon Derleon promenio je ranije donesenu odluku o domaćinstvu i napravio pravu pometnju.

Izvor: B92

Autor:B92

Pometnja u SLS – Deleon menjao odluku, Zlatibor besni
Getty Images

Deleon je odlučio da u eventualnoj trećoj utakmici razigravanja za popunu ABA 2 lige oduzme domaćinstvo Zlatiboru i na osnovu boljeg plasmana u SLS naknadnom odlukom pre nego što je serija počela dodelio ga Vršcu.

"Velikom greškom direktora takmičenja prednost domaćeg terena u plej ofu za 7. i 8. mesto data je KK Zlatibor. Prema čl. 5 stav 5 i čl.9 stav 10 Propozicija takmičenja prednost treba da ima KK Vršac. U skladu s tim, u slučaju da se bude igrala treća utakmica, igraće se 10.06.2018. i domaćin će biti KK Vršac", navodeno je u saopštenju lige.

Košarkaški klub Zlatibor saopštio je da u slučaju poraza od Vršca u drugom meču razigravanja Superlige Srbije za plasman u regionalnu ABA 2 ligu neće putovati u Vršac na odlučujući duel sa klubom iz Sterijinog grada.

"Na osnovu saopštenja koje nas je zateklo u autobusu na putu za Vršac, danas (četvrtak, prim. aut) oko 13,00 časova, a jedan dan nakon odigrane prve utakmice na kojoj smo bili domaćini po odluci direktora lige, a na osnovu plasmana u Superligi Srbije, a u borbi za sedmo mesto i eventualni ulazak u ABA 2 ligu, direktor lige Leon Deleon donosi odluku i oduzima nam domaćinstvo u eventualnoj trecoj utakmici i dodeljuje ga ekipi Vršca pod izgovorom ‘velike sopstvene greške", oglasio se Zlatibor.

Zlatiborci dodaju da će se ponašati u skladu sa prvim saopštenjem.

"Poštujemo i poštovali smo svaku odluku čelnika lige, poštovaćemo i u ovom slučaju prvobitnu odluku,to jest. Saopštenje br. 20-2017/18 od 4. juna 2018.godine po kojoj smo mi domaćini u prvoj već odigranoj utakmici i eventualnoj trećoj utakmici. Ne možemo prihvatiti, a smatramo i potpuno nelogičnim menjanje odluke o dodeli domaćinstva u već započetoj seriji. Ako dođe do odigravanja treće utakmice ekipu Vršca čekamo na Zlatiboru u nedelju u punoj hali, jer su karte za ovu seriju prodate unapred u paketu. Ako na snazi ostane neosnovana odluka direktora lige KK Zlatibor u nedelju neće putovati u Vršac", stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik KK Zlatibor Rajko Pelverović, kako kaže, sa Rudnika na putu za Vršac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu