Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.12.2016.

20:28

Kerol poklonio Feneru pobedu, Kalinić odličan

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Real Madrid 78:77 u Istanbulu košem Džejmsa Nanalija sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

Izvor: AK

Autor: AK

Kerol poklonio Feneru pobedu, Kalinić odličan
Foto: Getty images

Turcima je veliku pobedu poklonio bek gostiju Džejsi Kerol koji je neshvatljivo faulirao Nanalija posle promašaja Serhija Ljulja za pobedu, iako je njegov tim bio u bonusu.

Amerikanac nije uspeo da se iskupi, promašio je šut sa svoje polovine terena uz zvuk sierene.

U veoma tvrdom meču u Istanbulu, nije bilo mnogo grešaka, ali su jake odbrane sprečavale napade da se razigraju.

Tako su ekipe konstantno bile u rezultatskom egalu, da bi na kraju Fener stigao do sedme pobede u sezoni i izjednačio se sa Realom na deobi druge pozicije posle deset kola.

Fener je imao šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, od sedmorice koja su igrala, a najefikasniji je bio junak Nanali sa 18 poena.

Pratili su ga Ekpe Judo sa 14 uz deset skokova i četiri asistencije, po 11 su dodali Kostas Slukas (6as) i Jan Veseli, dok su po deset dali Bobi Dikson (6as) i Nikola Kalinić (4/9 iz igre), koji je imao i sedam skokove, te je sprečio Ljulja da donese pobedu Realu u završnim sekundima.

U ekipi Reala istakao se Entoni Rendolf sa 16 poena (4/4 tri) i 4 skokova, 14 je dodao Ljulj uz osam asistencija, po 12 su dodali Gustavo Ajon i Otelo Hanter, dok je deset ubacio Jonas Macijulis.

Fener u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu 8. decembra, dok Real čeka Žalgiris istog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu