Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

16:26

Cibona: Za Evroligu i Šarića

Cibone igra protiv Crvene zvezde Telekom u četvrtak (20:00h) u prvom polufinalu Fajnal-fora ABA lige, a Zagrepčani računaju na pritisak pod kojim će biti rival.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolji iz ovog meča će osim šanse da se bori za titulu steći i pravo da sledeće sezone igra u Evroligi, što je svakako prioritet svih učesnika F4 u Beogradu

Trener Cibone Slaven Rimac kazao je da će ekipa uprkos finansijskim problemima biti maksimalno motivisana za meč sa Zvezdom.

"Okrenuti smo sebi, hemija u ekipi je dobra i imamo motiv da pobedom protiv Zvezde dođemo u situaciju da osvojimo Jadransku ligu i izborimo plasman u Evroligu sledeće sezone. Na taj način mogli bismo da zadržimo Šarića u ekipi", rekao je Rimac.

On je dodao da zagrebačka ekipa mora da zaustavi lake poene crveno-belih.

"Na Zvezdi kao domaćinu je veliki pritisak, jer zbog sistema takmičenja sve zavisi od jedne utakmice. Nadam se dobrom meču, punoj dvorani i voleo bih da duel visokog naboja protekne u najboljem redu i da svi učesnici Fajnal-fora pokažu da su kvalitetom zaslužili mesto na turniru", poručio je Rimac.

Košarkaš Cibone Marin Rozić izjavio je da je Zvezda favorit, ali da će njegova ekipa uraditi sve da dodje do pobede.

"Igramo protiv Zvezde, ekipe koja je pokazala najviše u dosadašnjem delu sezone. Dva puta su nas pobedili i realno su favoriti za osvajanje Jadranske lige. Dobro smo se spremili za meč, imali smo više treninga i nadam se pobedi", zaključio je Rozić.

Prvi polufinalni meč F4 ABA lige između Zvezde i Cibone igra se u četvrtak od 20 sati u Beogradskoj areni. U drugom polufinalu u petak u istom terminu igraju Partizan NIS i Cedevita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve