Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.07.2006.

00:26

Šakota: Motivi pojedinaca žalosni

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Dragan Šakota rekao je u nedelju, na okupljanju reprezentativaca pred početak priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu, da su motivi sadašnje generacije igrača za igranje u reprezentaciji žalosni:

“U odnosu na prethodne generacije, sada ne postoje isti motivi za igranje u reprezentaciji i to je žalosno. Srbija i Crna Gora nema više toliko talenata kao u prethodnim periodima i zato se od nas ne može mnogo očekivati. Međutim, uprkos svemu, ja sam i dalje optimista što se smene generacije tiče. Ako treba, podmladićemo još više ekipu, jer moramo od nekuda da krenemo. Ako je to od dna, neka tako bude“, rekao je Šakota.

Mnogo toga o odnosu prema reprezentaciji govori i podatak da sat vremena nakon zakazanog vremena za dolazak igrača u Interkontinental, nijedan igrač nije došao.

Tamo je, međutim, bio selektor Šakota, koji je ponovio da je glavni cilj na SP stvaranje tima od mladih igrača: “Prvi put idemo na SP bez velikih zvezda. Imamo dobrih i talentovanih košarkaša, NBA igrača. Međutim, oni i dalje nisu zvezde, ali od njih se može očekivati da jednog dana budu nosioci igre. Ono što se uvek može obećati je da ćemo biti tim i da će se igrači maksimalno boriti. To se očekuje pre svega od onih koji zaista žele da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Želimo da prevaziđemo i sebe i da na prvom turniru sa podmlađenom ekipom iznenadimo i javnost. Ljudi moraju da shvate da mi više nemamo uslove i potencijal koji smo imali, ali da želimo da se vratimo u vrh”, rekao je selektor SCG.

Govoreći o dometima podmlađenog tima, Šakota kaže:

“Do sada nisam želeo da govorim o rezultatima, jer je na prvom mestu stvaranje tima. Međutim, ja se nadam da, uz dobru atmosferu, možemo daleko da dođemo.“

Šakota na okupljanju nije želeo da govori o igračima koji su otkazali učešće na SP (do sada otkazali Milojević i Pavlović, a pominje se i Nenad Krstić), a o slučaju Nenada Krstiča kaže da će pričati nakon što sazna nešto više.

Šakota je dodao da će ime drugog asistenta na klupi reprezentacije najverovatnije saopštiti u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve