Nova vest
Košarka

Sreda, 28.06.2006.

19:59

Milojević povređen, ne ide u Japan

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Košarkaš Pamese Dejan Milojević objavio je da neće igrati na Svetskom prvenstvu u Japanu, jer mora da leči povredu tetive.

Najkorisniji igrač Superlige, Goodyear lige i prvog dela Evrolige otišao je na kraju sezone iz Partizana u špansku Pamesu, a na pregledima je ustanovljeno da mora da miruje da bi zalečio povredu.

"Na pregledima je ustanovljeno da imam upalu tetiva, takozvano 'skakačko koleno'. To nije povreda zbog koje bi angažman u Pamesi došao u pitanje, niti mi je ugroženo igranje sledeće sezone", rekao je Milojević novinarima.

"Povreda, međutim, zahteva apsolutno mirovanje, a nastavak treninga bi pogoršao stanje. Pauza je, prema mišljenju lekara, jedino rešenje i zato ću morati da mirujem najmanje četiri nedelje, a možda čak i šest", objasnio je krilni centar.

Neki beogradski mediji objavljivali su prethodnih dana da će Milojević odbiti poziv iz raznih razloga – počev od umora do navodnih sukoba sa selektorom Draganom Šakotom.

"Povreda je jedini razlog zbog koga ne mogu da se odazovem pozivu u reprezentaciju i budem na pripremama. Razočaralo me je to što se pisalo da ne želim da igram u državnom timu. Da nije povrede, sigurno bih bio tu", rekao je Milojević i dodao:

"Selektor mi je ponudio da budem kapiten, što je san svakog košarkaša. Da sam zdrav, oberučke bih prihvatio i ostvario jedan od dečačkih snova.

Milojević je istakao da nema nameru da odustaje od reprezentacije.

"Ako me sledeće godine Šakota bude imao u planu za Evropsko prvenstvo, odmah ću se odazvati pozivu", dodao je Milojević.
Svetsko prvenstvo održava se u Japanu od 19. avgusta do 3. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu