Utorak, 14.04.2009.

15:22

Dragićević: Partizan nije nepobediv

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Tadija Dragićević izjavio je da su "crveno-beli" motivisani da osvoje titulu u NLB ligi.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Završni turnir regionalnog takmičenja počinje u četvrtak u beogradskoj Areni, a u centralnoj utakmici večeri (20.45h) sastaće se Crvena zvezda i Partizan. Dragićević je ocenio da branilac titule nije nepobediv, podsetivši na prvi duel gradskih rivala ove sezone, kada je Crvena zvezda slavila sa 81:80. Drugi meč u ligi pripao je Partizanu, kao i onaj u finalu Kupa Radivoja Koraća.

"Već smo jednom ove sezone pokazali da možemo da srušimo Partizan. Imali smo pobedu i u drugom meču, ali smo je prokockali u samom finišu. Crno-beli jesu favoriti, svaka im čast na svemu šta su uradili ove sezone. Ali, nisu nepobedivi. Želimo da osvojimo trofej, svejedno nam je bilo da li ćemo na Partizan ići u polufinalu ili finalu", izjavio je Dragićević za zvanični sajt NLB lige.

Zvezda je bez trofeja još od 2006, kada je osvojila Kup Radivoja Koraća i nikada nije trijumfovala u regionalnoj ligi, iako je poslednjih 5 titula (od ukupno 7) pripalo timovima iz Srbije (Partizanu i FMP-u po dve, Hemofarmu jedna).

"Ime kluba čiji dres nosimo nas obavezuje da uvek napadamo trofej. Navijači sa ogromnim nestrpljenjem čekaju trofej, bio bi fantastičan osećaj kada bi se baš ova generacija popela na pobedničko postolje. Spremni smo i silno motivisani da pokažemo da imamo kvalitet za velika dela. NLB liga donosi najviše bodova za Euroeleague, mnogo je veoma kvalitetnih klubova. Biti šampion u tako jakoj konkurenciji je ogromna je stvar."

Za razliku od Partizana, koji je dva puta igrao u Areni u okviru Evrolige, košarkaši Crvene zvezde u četvrtak će po prvi put istrčati na teren najveće dvorane u Srbiji.

"Partizan je igrao pred dupke punim tribinama, to iskustvo će im sigurno mnogo značiti. Ali, taj momenat sigurno neće biti presudan. Imaćemo nekoliko treninga u Areni, privikavanje neće biti problem. Večiti derbi je uvek bio magnet za publiku. Nadam se da će Arene biti puna, da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo mi podići trofej. Očekujem fenomenalnu atmosferu, zato smo i odlučili da kupimo ulaznice za navijače koji su nas bodrili protiv Borca na startu Super lige Srbije."

Crvena zvezda je ligaški deo takmičenja završila na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi na završni turnir, iako je tokom većeg dela sezone bila ispred Hemofarma i Cibone.

"Gotovo celu sezonu smo proveli na drugom mestu, zaslužili smo da ga zadržimo. Nekoliko utakmica smo izgubili u neizvesnim završnicama, na kraju to skupo platili. Ali, moramo da budemo zadovoljni urađenim. Ekipa je veoma mlada, dosta je debitanata u NLB ligi, na čelu sa našim trenerom Svetislavom Pešićem. Osim toga, najkasnije smo se okupili i počeli pripreme. Kada se sve to uzme u obzir, sam plasman na final four je veliki uspeh."

Dragićević je rekao da je svaki minut saradnje sa trenerom Svetislavom Pešićem za njega dragocen i nada se da će Pešić doneti klubu stabilnost.

"Od kada sam u Zvezdi, skoro svake sezone imao sam novog trenera. U Partizanu je totalno drugačija situacija. Kada se uporede naši rezultati, dobija se najbolji odgovor na to pitanje. Razumem nestrpljenje navijača, ali preko noći nište ne može da se postigne. Nadam se da će Zvezda uspeti da održi sistem koji je sada počeo da se pravi."

Meč Partizan – Crvena zvezda na programu je u četvrtak (20.45h). U drugom polufinalu sastaće se Hemofarm i Cibona (18.15h). Ulaznice su puštene u prodaju prošlog petka na blagajnama Arene. Paketi za dva polufinala i finale koštaju 1500 dinara za parter (nivo 200) i 800 dinara za tribine (nivo 400).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: