Bogdanović rekordom karijere ostavio Kingse u životu!

Košarkaši Sakramento Kingsa su pobedili Nju Orleans Pelikanse rezultatom 140:125.

Izvor: LN

Četvrtak, 06.08.2020.

18:50

Bogdanović rekordom karijere ostavio Kingse u životu!
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Sakramento je zabeležio prvi trijumf posle tri uvodna poraza u "Dizni svetu" i ostavio sebi kolike-tolike šanse za plasmanom u plej-of.

Sa druge strane Nju Orleans je sada na dve pobede i dva poraza i ima identičan učinak kao i Kingsi na desetoj poziciji Zapada.

Bogdan Bogdanović je u prethodnom meču protiv Dalasa šutirao 1/15, ali je zato sada potpuno "eksplodirao" i postavio rekord karijere sa 35 poena (13/20 iz igre), četiri skoka, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Nemanja Bjelica je takođe imao bitnu ulogu, ali je na terenu proveo samo 16 minuta i za to vreme zabeležio 11 poena (4/5), četiri skoka, tri uspešna dodavanja i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Utakmicu je izvanredno otvorio Bogdanović, koji je u prva dva napada postigao dve trojke, a ubrzo je stigla jedna i od Bjelice.

Bogdanu je na početku najbolje parirao Vilijamson, koji je takođe pogodio svoja prva tri šuta, ali je srpski "snajper" nastavio da ne promašuje.

Prema očekivanjima, igralo se dosta brzo na obe strane uz veliki broj poena, a najveći je dolazio od Bogdanovića koji je ubrzo došao do 16 poena i 6/6 iz igre.

Prvi i jedini promašaj u prvoj četvrtini je došao tek u poslednjem napadu, kada je bio primoran na šut sa pola terena, pa je tu deonicu završio sa 7/8 iz igre i 19 poena.

Uživo prenos mogli ste da pratite putem B92.net LIVE BLOGA. Sakramento je sa 49 poena u prvoj četvrtini postavio rekord od kada igra pod nazivom "Kings".

Pelikansu su loše otvorili drugu četvrtinu i Sakramento je dodatno uvećeao svoju prednost, ali je zatim ušao u seriju brzopletih poteza i prednost se "istopila".

Kingsi su nastavili da srljaju i nakon povratka Bogdanovića na parket, ali je on ostao trezven i veoma brzo prešao "granicu" od 20 poena.

Krilni centar reprezentacije Srbije je krajem poluvremena zabeležio lepu blokadu, Bogdanović je promašio težak šut, a Kingsi su vodili 77:70.

Bjelica je tokom treće četvtine ponovo uhvatio ritam, pogađao i spolja i unutra, a nezaustavljiv je i dalje bio Bogdanović.

Sa druge strane je srpskog krilnog centra "maltretirao" Zajon Vilijamson, koji, nalik Bogdanu, maltene nije mogao da promaši.

Krajem treće četvrtine Bogdanović je izjednačio rekord karijere, koji je prethodno postavio protiv Finiksa ove sezone, a onda upisao i 33. poen na meču i oborio ga.

Kingsi su iskoristili nalet i na kraju treće četvrtine imali ogromnih +14 (117:103).
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images
Početkom četvrte četvrtine viđena je serija promašaja, ali su se ekipe brzo vratile u prethodni ritam.

To je više odgovaralo Kingsima koji su bez Bjelica i Bogdanovića uspeli da održe visoku prednost, čak i da je povećaju, a vremena za Pelikanse je bilo sve manje.

Pelikansi su izgledali izuzetno loše u poslednjoj četvrtini, a Kingsi nisu ništa prepustili slučaju.

Bogdanović je positgao samo još dva poena, dok Bjelica u poslednjih 15-ak minuta nije video parket iz za sada nepoznatog razloga.

Pored Bogdanovića istakao se Dieron Foks sa 30 poena i deset asistencija, a pratili su ga Barns sa 22 poena i šest skokova, pomenuti Bjelica i Kori Džozef sa deset poena, pet skokova i četiri uspešna dodavanja.

Na drugoj strani 24 poena uz 10/12 iz igre je imao Zajon Vilijamson, isto koliko i Brendon Ingram. Džej Džej Redik je postigao 18, Džru Holidej 17, a Lonzo Bol devet poena, uz 11 asistencija.

Sakramento naredni meč igra u petak od 23.00 protiv Bruklina, dok se Nju Orleans u 2.00 sastaje sa Vašingtonom.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: