Lebron sa 44p izjednačio seriju i nadmašio Abdul-Džabara

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Boston Seltikse 111:102 i izjednačili u finalu plej-ofa Istoka NBA lige na 2-2.

Izvor: AK

Utorak, 22.05.2018.

08:11

Lebron sa 44p izjednačio seriju i nadmašio Abdul-Džabara
Foto: Getty images

Meč je obeležio Lebron Džejms sa 44 poena, a uz 17 pogodaka nadmašio je Karima Abdul-Džabara po broju koševa iz igre u plej-ofu.

Džejms je imao i pet asistencija, a šesti put je ove sezone postigao više od 40 poena u plej-of utakmici, čime se izjednačio sa učinkom Alena Ajversona iz 2001. godine.

"Bio sam vredan, uložio sam mnogo rada u telo i igru, da bih bio najspremniji za plej-of. Ako ne gledamo sedam izgubljenih lopti, mislim da sam dodatno zaradio poverenje kod saigrača", rekao je Džejms.

Najbolje ga je pratio Kajl Korver sa 14 poena, dok su po 13 dodali Džordž Hil i Tristan Tompson, koji je imao i 12 skokova.

Najefikasniji u redovima Seltiksa bio je Džejlen Braun sa 25 poena uz šest uhvaćenih lopti, 17 je dodao Džejson Tejtum, Teri Rozije je ubacio 16 uz 11 asistencija i šest skokova, dok je Al Horford postigao 15 poena uz sedam uhvaćenih lopti.

Kao i u trećem meču Kavsi su ključnu prednost stekli u prvoj polovini meča, imali su i 19 poena razlike, Seltiksi uspevaju da smanje deficit na sedam (96:89) sredinon poslednjeg kvartala, ali igrači Klivlenda nisu popustili pod pritiskom pa su odbranili vođstvo za izjednačenje serije.

Peti meč na programu je u učetvrtak ujutru (2:30h) u Bostonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: