Pobeda Zvezde u Zadru za poziciju 4

Izvor: Ð L

Subota, 22.03.2008.

19:09

Default images

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar posle 19 godina u "Jazinama", sa 86:74 (18:18, 23:24, 22:21, 11:23). Zvezda je tom pobedom, došla do pozicije broj 4, obezbedila plasman u ULEB kup naredne sezone, kao i prednost domaćeg terena u doigravanju. Protivnik srpskog vicešampiona u četvrtfinalu biće Olimpija.

Najbolji u drugoj najubedljivijoj pobedi pobedi Crvene zvezde u Jazinama bili su Tadija Dragićević sa 25 poena, Elmedin Kikanović, koji je postigao 19 i Omark Kuk sa 10 poena i 11 asistencija.

Na drugoj strani od petorice dvocifrenih košarkaša, izdvojio se Todor Gečevski sa 19 poena, a Pankracije Barać i Kori Bruer postigli su po 11.

"Crveno-beli" su pobedili najviše zahvaljujuće kolektivnoj igri, pošto su imali čak 11 asistencija više od Zadrana (20:9).

Prvu opipljiviju prednost izabranici Stevana Karadžića stekli su već posle 4 minuta, kada je na semaforu pisalo 10:4.

Međutim, košarkaši domaće ekipe, brzo su stigli do preokreta i razlike, koja se kretala između 1 i 5 poena, i koju su održavali sve do finiša druge četvrtine. Poslednjih nekoliko minuta tog perioda za nijansu su bolje odigrali "crveno-beli", i sa prednošću od jednog poena otišli na odmor.

Treći period bolje su otvorili košarkaši beogradske ekipe, predvođeni Dragićevićem, Kikanovićem i Bakićem, došli su do prednosti koju su kontstantno uvećavali. Zadrani su uzvratili serijom u završnim minutima treće četrtine, kada su posle trojke Bruera, stigli i do prednosti, ali već u narednom napadu, Zvezda je preokrenula.

Od tog trenutka "crveno-beli" zaigrali znatno bolje, sa većim angažovanjem u odbrani, i postepeno su povećavali razliku, koju Zadar ni u jednom momentu nije uspeo da ugrozi, i koja je iznosila najvećih 12 poena u poslednjim sekundama, posle poena Stivena Markovića.

Zanimljivo, da su obe ekipe u ovoj sezoni prekinule tradiciju nepobedivosti na domaćem terenu u međusobnim duelima, dugu oko dve decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: