Povukao se ženski Dejvid Štern

Izvor: B92, Beta

Petak, 22.10.2004.

16:43

Default images

Predsednica profesionalne ženske košarkaške lige SAD (WNBA) Val Akerman podnela je danas ostavku na tu funkciju, koju obavlja od osnivanja lige 1996. godine.

Ostavka stupa na snagu u februaru.

"Poslednjih osam godina tražilo je mnogo odricanja u porodičnom životu i u ovom trenutku imam jaku i duboku želju da se postvetim životima i aktivnostima svojih ćerki", rekla je Akermanova.

Akermanova je u NBA došla 1988. godine kao advokat i bila je specijalni pomoćnik komesaru Dejvidu Sternu. Kasnije je postala potpredsednik lige zadužen za poslovne odnose.

WNBA je počela kao takmičenje osam klubova 1996. godine, da bi došla do 16 2002. U poslednje dve godine ugasila su se tri kluba. Akermanova je nedavno rekla da se nada će se u takmičenje uskoro uključiti još jedna ekipa.

Ona će biti zadužena za traženje svog naslednika.

"Valin doprinos ženskom sportu bio je monumentalan", rekao je Stern.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: