Šaponjić za B92: Ostvarili smo san, a sada na LŠ

Sa nepunih 18 godina dočekao je da postane svetski prvak i da bude jedan od najvažnijih igrača na putu ka zlatnoj medalji. Napadač Partizana i reprezentacije Ivan Šaponjić još sređuje utiske sa tek završenog Mundijalita, ali već razmišlja i o budućnosti, o čemu je govorio u kratkom intervjuu za B92.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 22.06.2015.

15:13

Default images
Getty Images

Finalna utakmica sa Brazilom bila je najveća u dosadašnjoj karijeri za većinu mladića koji nose dres reprezentacije.

“Jedva sam zaspao pred taj meč, pravo da vam kažem. Celu noć sam razmišljao o utakmici. San je igrati finale Svetskog prvenstva, to je nešto neverovatno i celu noć sam proveo sa time u mislima. Nekako sam na kraju zaspao, a sutradan smo svi verovali u pobedu. Ostvarilo se ono što smo želeli i svi smo presrećni. Još ni sami nismo svesni šta smo uradili i koliki smo uspeh napravili“, počinje Šaponjić priču za B92.

Trofej svetskog šampiona mnogo će značiti 192 cm visokom centarforu pred narednu klupsku sezonu.

“Prvo ću dobro da se odmorim, a onda se priključujem pripremama Partizana. Dobili smo Dilu Gori – dobar su protivnik, ali mislim da ćemo lako izaći s njima na kraj. Pripremamo se za Ligu šampiona, to je prioritet. Imam samo 17 godina i osvojio sam Svetsko prvenstvo, naravno da ću dobiti samopouzdanje – da sam crtao onako kako želim, ne bih bolje nacrtao od ovoga što se desilo. Zadovoljan sam, verujem u sebe, što je veoma važno. Guram dalje s Partizanom, okrećem se tome“, kaže momak iz Nove Varoši.
Starsport
Prošle sezone Šaponjić je u Jelen Superligi odigrao 14 utakmica i postigao je četiri gola, ali u predstojećoj sezoni konkurencija u špicu biće velika.

“Došao je još jedan napadač, Valeri Božinov je veoma dobar igrač. Mislim da će se na pravi način uklopiti u ekipu. Videćemo na pripremama – na šefu je da odluči, možda budemo igrali zajedno, a možda bude igrao i samo jedan“.

Da bi se ustalio u prvoj postavi Partizana, Šaponjić mora dodatno da unapredi svoju igru, a i sâm je toga svestan.

“Posle svakog treninga ostajem i radim individualno. Ne mogu nešto da izdvojim, bukvalno radim na svemu – desnu i levu nogu, glavu, kretanje, sve segmente igre. Mislim da mogu još dosta da se popravim i da budem mnogo bolji igrač“.

Za kraj, pitali smo Ivana ko je njegov uzor u svetu fudbala, a on je odgovorio munjevito:

“Po mom mišljenju, Ibrahimović je najbolji igrač na svetu. Najviše njega volim, pratim sve njegove pokrete“, zaključio je Šaponjić za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: