Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.12.2023.

15:53

Omladincima Zvezde samo bod protiv Sitija

Omladinci Crvene zvezde su se na dostojan način oprostili od učešća u Ligi šampiona za mlade.

Izvor: B92

Autor:B92

Omladincima Zvezde samo bod protiv Sitija
Foto: Profimedia

Crveno-beli su u utakmici poslednjeg šestog kola odigrali nerešeno sa favorizovanim Mančester sitijem 2:2 (2:1).

Zvezda je tako grupnu fazu završila sa četiri boda na trećem mestu.

Crvena zvezda je došla do prednosti posle tačno 20 minuta igre, kada je Jovan Šljivić spektakularnim pogotkom doveo crveno-bele do prednosti.

Vođstvo crveno-belih je trajalo do 36. minuta kada je Muir poravnao rezultat na semaforu, međutim na poluvreme je Crvena zvezda otišla sa vođstvom od 2:1 posle gola Andrije Maksimovića u 41. minutu.

U drugom poluvremenu smo gledali jednu otvorenu utakmicu, kao što je bila i u prvih 45 minuta. Ređale su se šanse na obe strane, a Zvezda je imala zrelije prilike, tako da Zvezda može i da žali što nije postigla i treći gol na ovom meču.

Siti je do izjednačenja mogao u 72. minutu kada su defanzivci crveno-belih sa gol linije izbacili loptu i tako sprečili ekipu iz Mančestera da dođe do poravnanja.

Ipak je Mančester siti došao do gola u 76. minutu kada je Alfa-Rupreč savladao golmana Crvene zvezde. Mogla je Zvezda do novog vođstva, ali je posle udarca glavom Jovana Šljivića fenomenalno odreagovao golman Sitija.

Mogla je Zvezda i do sva tri boda na kraju meča, ali su velike šanse propuštali napadači crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu