Nova vest
Tenis 3

29.5.2024.

9:40

"Mislim da je Nadal imao besanu noć"

Boris Beker, nekada prvi teniser sveta, smatra da je Rafael Nadal odigrao poslednji meč na Rolan Garosu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Španac je u prvom kolu poražen od Aleksandera Zvereva u tri seta, bio je to veoma emotivan trenutak za sve, ali je Rafa odbio da se definitivno "odjavi" sa turnira, rekavši kako će se možda pojaviti i 2025.

Beker se jutro posle meča, oglasio na društvenim mrežama.

"Jutro posle takve večeri... I dalje je teško svariti da sam prisustvovao moguće i kraju ere! Istinski se nadam da ćemo videti Rafu još jednom u Parizu, na Olimpijskim igrama", poručio je Boris.

Pre toga je na Eurosportu rekao kako ne veruje da će Španac više igrati za trofej Rolan Garosa.

"Verujem da će Rafa igrati olimpijski turnir. Ipak, ne verujem da će igrati Rolan Garos 2025. Naravno da su ga preplavile emocije i da je verovatno imao besanu noć jer ni sam nije znao da li je to bio poslednji put. Hteo je da kaže zbogom na dobar način. Onda je za protivnika imao Zvereva, protiv kog može da izgubi čak i kad ima dobar dan. Zato je sve to bilo emotivno teško za Nadala", smatra Beker.

Pohvalio je Aleksandera Zvereva za dobru igru.

"Saša je počeo da dubokim riternima i onda je polako ulazio u razmene. Što su duže bile tokom meča, Zverev je bio sve bolji. To je neobično protiv Nadala, jer je on kralj Pariza. Dominira sa osnovne linije i centra terena, jer odatle može da tera protivnika da trči. sada je bilo drugačije što se tiče pozicioniranja Zvereva", zaključio je Beker. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu