Nova vest
Fudbal

Subota, 17.06.2023.

21:15

Radnički Niš predstavio novog trenera

Novi trener niškog Radničkog Nikola Trajković predstavljen je na okupljanju ekipe na početku priprema za narednu sezonu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Radnički Niš predstavio novog trenera
Srdjan Stevanovic/Starsport/Trajkoviæ u društvu Kastilja i Ailtona

"Dobro znam u koji sam klub došao, ja jesam radio u inostranstvu, ali odlično poznajem prilike u našem fudbalu. I te kako mi je poznato šta znači ime Radničkog. Ovo je pravi momenat da se okrenemo budućnosti, a ne prošlosti. Ne zato što mislim da prošlost bila nedovoljno dobra, naprotiv. Okolnosti u fudbalu su se promenile", rekao je Trajković, a preneo klub.

Nikola Trajković, nekadašnji pomoćnik trenera Radničkog u stručnom štabu Radoslava Bataka, u prethodnom periodu je radio kao trener najtrofejnijeg švedskog kluba, Malmea.

"Ciljevi uvek moraju da budu visoki. Dobro sam sagledao igrački kadar i situaciju u klubu, znam sa kakvim igračima raspolažemo. Odradili smo analizu prošle sezone, znamo šta je bilo dobro, a šta bi moglo i moralo bolje. Ja ću svim igračima dati priliku i nadam se da ćemo do polaska na pripreme imati konačnu sliku", dodao je on.

Stručni štab Nikole trajkovića predvodiće Vladimir Đorđević, za golmane će biti zadužen Igor Pavlović, kondicioni trener biće Đorđe Ćoralić, a ovom timu će se sledeće nedelje pridružiti još jedan trener, koga će Trajković imenovati naknadno.

"Ono što želim od prvoga dana je da igračima usadim pobednički mentalitet. Pokušaćemo da igramo brži i ofanzivniji fudbal, takve ću igrače i tražiti za pojačanja. Takođe, moramo da vratimo poverenje u klub, ukoliko uspe sve ono što želim, vratićemo i publiku na Čair. Moja želja je da se Radnički bori za Evropu", zaključio je Trajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve