Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.03.2023.

13:24

Berbatov kritikovao Krstajića

Bivši reprezentativac Bugarske i fudbaler Mančester junajteda Dimitar Berbatov oštro je kritikovao čelnike saveza, kao i selektora Mladena Krstajića.

Izvor: B92

Autor:B92

Berbatov kritikovao Krstajića
EPA/YOAN VALAT

Bugarska je na startu kvalifikacija upisala dva poraza, od Crne Gore (2:0) i od Mađarske (3:0) i tako se već posle dva kola znatno umanjila svoje šanse da se nađe na EURO.

Berbatov je krtikovao čelnike saveza kao i samog predsednika Borislava Mihajlova, koji je ne prošlim izborima upravo izglasan ispred Berbatova, koji mu je bio protivkandidat.

"Želimo ostavku rukovodstva Fudbalskog saveza Bugarske, a ne jedne osobe. Jasno je da ima ljudi koji imaju kvalitete, ali najodgovorniji očigledno donose pogrešne odluke. Rezultati su loši i mora se priznati sebi da su potrebne promene. Dužni smo da podsetimo da je došlo vreme ostavke“, rekao je Berbatov. za bugarski Sportal.

Nije poštedeo ni aktuelnog selektora Mladena Krstajića, za koga smatra da je odgovoran za rezultate reprezentacije.

"Svako mora da preuzme svoju krivicu - neko više, neko manje. Ako krenemo od igrača, siguran sam da će svi posle utakmice sami sebe proceniti. Sami preuzimaju krivicu. Potom sledi selektor. Svako će izneti mišljenje, koju je taktiku primenio, koga je zvao, a koga ne. Posle dva poraza odgovornost je njegova, kriv je za rezultat. Potom, slede rukovodioci koji su ga postavili. Ponavlja im se situacija da postave trenera za kojeg posle samo nekoliko utakmica kreće priča da nije dorastao tom zadatku. Svima je dosadio takav scenario. Pošto toliko puta naprave pogrešne izbore, jasno je da je njihovo vreme prošlo", kazao je nekadašnji napadač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu