Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.10.2022.

20:42

Ajaks ne može bez Tadića, Napoli "overio" osminu finala

Fudbaleri Napolija novom pobedom mad Ajaksom potvrdili su plasman u osminu finala Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ajaks ne može bez Tadića, Napoli
Foto: Profimedia/Cesare Purini / Insidefoto/Sipa USA

U susretu 4. kola u A grupe, Italijani su pred svojim navijačima pobedili Ajaks sa 4:2 (2:0) i tako završili posao u grupnoj fazi.

Prošle nedelje u Amsterdamu postavili su temelje ovog uspeha kada su prosto deklasirali "kopljanike" sa 6:1.

Bez Dušana Tadića, koji je te večeri isključen posle dva žuta kartona, Ajaks nije imao tu ubojitost pred golom.

Ove večeri, u gradu podno Vezuva, na stadionu "Dijego Armando Maradona", Napoliju je bio dovoljan vatren početak da završi posao.

Već u četvrtom minutu, posle prve prave prilike, stigli su do pogotka. Bio je to dobar centaršut Zjelinskog, na pravom mestu bio je Irving Lozano koji je loptu poslao u mrežu za 1:0.

Stiven Bergvajn je na drugoj strani posle solo prodora imao dobar udarac u devetom minutu, ali je dolman Napolija dobro reagovao.

Kudus je u 14. takođe mogao da izjednači, ali nije bio precizan, da bi Irving Lozano odmah na drugoj strani u istom minutu mogao da postigne i drugi gol, ali je šutirao iznad prečke.

Nije se dugo čekalo na novi gol, igrao se 16. minutu kada je Kviča Kvartškelija uposlio Đakoma Raspadorija koji je poslao loptu u desni gonji ugao za 2:0.

Standings provided by Sofascore

To je nekako smirilo meč, do poluvremena nije bilo previše prilika.

Ajaks je u drugi deo ušao bolje i prvu priliku je pretvorio u gol. U 49. minutu na centarut Kalvina Basija, Dejvi Klasen je poslao glavom loptu u mrežu - 2:1.

Ipak, Napoli nije popustio, u 62. minutu posle gledanja VAR snimka, sudija Feliks Cvajer je dosuio penal koji je Kviča Kvartškelija pretvorio u gol za 3:1.

Imao je Irving Lozano u 75. minutu šansu da postigne drugi gol ove večeri, da bi četiri minuta kasnije bio poništen gol Viktoru Osimenu zbog ofsajda.

Ajaks je u 83. minutu posle dosuđenog penala, preko Stivena Bergvajna uspeo sa smanji na 3:2, ali nije mogao do boda.

U 90. minutu sve je bilo jasno - grešku odbrane Ajaksa Viktor Osimen je pretvorio u gol za konačnih 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu