Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.06.2022.

19:46

Stojković: Da li mislite da će biti laka utakmica sutra? Ja ne mislim VIDEO

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković pričao je na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Švedske.

Izvor: RM

Autor: RM

Stojković: Da li mislite da će biti laka utakmica sutra? Ja ne mislim VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija u četvrtak protiv Švedske igra treću utakmicu u novom izdanju UEFA Lige Nacija.

Selektor Srbije pohvalio je reprezentaciju Švedske, a pričao je i o tome kakva utakmica očekuje ekipu koju on vodi sa klupe.

"O Švedskoj mislim sve najbolje. Reč je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Кako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvek su u vrhu i praktično mogu da pobede svakog rivala. Šteta je što se nisu kvaliifikovali za Кatar, to je za mene malo iznenađenje, ali to ne menja moje mišljenje o njima. Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi", rekao je Stojković.

Stojković se ne obazire previše na sastav protivnika.

"Ne zanima me previše na koje igrače ne mogu da računaju, gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo. Jedno je sigurno, protivnik će da izađe sa 11 igrača, ne verujem da će manje (smeh)... Naravno, imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre švedskog tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Кo može da igra igraće, ko ne može neće i idemo dalje", kaže on.

Jedno je sigurno, Piksi smatra da utakmica neće nimalo biti laka.

"Da li mislite da će biti laka utakmica sutra? Ja ne mislim.. Biće teško, nije bitno ko igra ili ne... Možete da vidite mnogo promena, sledi nam treća utakmica i moramo da budemo integentini, da napravimo dobar i snažan tim za Švedsku. Da budemo skoncentrisani na posao. Ispred nas je veliki izazov, u istoj smo poziciji na tabeli i želimo isto. Verujem da će biti uzbudljiva, otvorena utakmica", naglasio je selektor Srbije.

Srbija je u Beogradu doživela poraz od Norveške, uprkos dobroj igri.

"Slučajno smo izgubili, prvi put, ali smo igrali dobar fudbal protiv Norveške. Ponekad igra i šanse koje naprave ne prati rezultat, ali sam zadovoljan kako smo igrali, posebno u drugom poluvremenu. Kao što znate, uvek smo fokusirali na nas i nije nas briga ko je preko puta nas. Želimo dobru igru i rezultat, kakva je bila protiv Slovenije", poručio je Stojković.

Selektor "Orlova" kaže da je ovo dobar tajming da se u reprezentaciju uvedu nova imena.

"Velika satisfakcija, ali moramo da znamo da imamo četiri utakmice u deset dana. Strahovit je to napor posle završetka sezone... Nije lako osvežiti i motivisati igrače. Ovo je dobar tajming za tako nešto, nisu to eksperimenti, već odluke koje imaju logiku. Moraju da znaju mladi da su deo tima i da budu uvek spremni" dodao je.

Na kraju je naglasio da ono sa papira mora da se potvrdi na terenu.

"Moramo to da potvrdimo na terenu, rezultatima i igrom da dođemo do toga. Svesni smo da imamo kvalitet, ali isti mora da se pokaže. Krenuli smo Ligu nacija pa smo se okliznuli, jedan ili tri boda je isto, svakako nismo očekivali. Fudbal je teško objašnjiv, iako nismo zaslužili poraz. Gledaćemo da budemo što bolji u Ligi nacija, ali ne pod pritiskom", zaključio je Piksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu