Nova vest
Fudbal 0

4.5.2024.

13:50

Pjanić završio reprezentativnu karijeru

Fudbaler Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić objavio je kraj reprezentativne karijere.

Aleksandar Stajkovac
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Pjanić (34) više neće igrati za reprezentaciju, za koju je odigrao 115 utakmica.

On je za Bosnu i Hercegovinu postigao 17 golova. Debitovao je 2008, a poslednji put je zagrao u martu ove godine u baražu za Evropsko prvenstvo.

"Posle 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem zbogom. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao da donesem, ali sa ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem kako je bilo dosta", objavio je Pjanić na svom Instagram nalogu.

"Odigrao sam 115 utakmica, iskusio sam toliko radosti, odlazak na Svetsko prvenstvo. Sve je to bio san koji sam imao kao malo dete i koji je postao stvarnost. Uvek sam sa ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše verne navijače širom sveta. Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koju su nam bili oslonac na svakom putovanju. Hvala navijačima što su verovali u mene i pomogli mi da ostvarim san i igram za državu koju volim".

"Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i celoj porodici, bili ste moja snaga i podrška za sve. U svakom klubu u kome sam igrao bio sam ponosni Bosanac i uvek sam težio da budem uzor našoj deci sa nadom kako će i oni jednog dana kročiti u najveće svetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovo povesti na putu ka uspehu. Volim te, Bosno moja", zaključio je Pjanić.

Igrao je u karijeri za Barselonu, Bešiktaš, Juventus, Romu, Lion, Mec.. Sada je igrač Šarjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu