Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2021.

16:40

Stanković: Krstajić je napravio lepu hemiju u reprezentaciji

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred utakmicu Superlige protiv TSC-a, koju će crveno-beli odigrati na gostujućem terenu sutra od 16:05.

Izvor: MT

Autor: MT

Stanković: Krstajić je napravio lepu hemiju u reprezentaciji
Foto: FK Crvena zvezda

On je istakao da će njegovi igrači imati ozbiljan zadatak, ali i da su spremni da se nadigravaju sa timom iz Bačke Topole.

"Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, pre svega dobre pripreme, igre, ali i dobra hemija među igračima, kao i mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou u visokom ritm i sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo", istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Govorio je Dejan Stanković i o nekadašnjem saigraču iz reprezentacije, a trenutnom treneru TSC-a Mladenu Krstajiću.

"Krstajić je fenomenalan čovek, imali smo dobru saradnju dok smo igrali u reprezentaciji zajedno, dosta se družili, voleli da zapevamo zajedno, da budemo u istom društvu i na terenu smo davali sve jedan za drugog, tako da o njemu imam visoko mišljenje kao čoveku. Kao trener je napravio jednu lepu hemiju u reprezentaciji, međutim kao što je poznato kod nas se rezultati očekuju odmah, tako da mislim da nas očekuje jedan lep duel sa TSC-om. Siguran sam da ih je odlično pripremio, radi se o ekipi koja još uvek nije primila gol, igraju dosta čvrsto, nema sumnje da nas očekuje jedan pravi mini derbi."

On je istakao da crveno-bele očekuje još jednom teško gostovanje, posle tri utakmice odigrane na strani.

"Ne bih da potcenjujem Radnički i Novi Pazar niti da umanjujem naše pobede. Bila su to dva teška gostovanja, pre svega mislim na ekipe protiv kojih smo igrali, a zatim i na klimatske uslove, jedan nestvarno mekan teren, drugi kao mermer u Nišu. TSC je kompaktna ekipa, koja zna šta radi, dosta dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije pogotovo sa našim bivšim igračem Jugom Stanojevim, koji je fenomenalan i dosta brz, tako da ćemo imati o čemu da vodimo računa."

Šef stručnog štaba Zvezde nije krio da očekuje čvrstu igru ekipe TSC-a, ali i da će ekipa biti spremna da odgovori na svaku zamisao protivnčkog tima.

"Očekujem da će i TSC igrati dosta čvrsto kao što je to bio slučaj i sa ekipa protiv kojih smo igrali u prethodnom periodu. Čvrst blok, defanzivna igra u svakom smislu te reči, a ko god bude želeo da se nadigrava mi ćemo biti spremni."

Još jednom je podsetio Dejan Stanković na cilj koji je postavljen pred početak sezone.

"Nije nam cilj da postignemo preko sto golova u prvenstvu, nego da osvojimo titulu."

Gust raspored očekuje crveno-bele u narednom periodu, a Dejan Stanković istakao je da je svaka sledeća utakmica najbitnija i najteža.

"U ovom momentu je meč protiv TSC-a najteži i na način na koji se mi spremamo. Isti pristup smo imali i u Novom Pazaru, kao i u Subotici i Nišu, takav ćemo pristup imati i protiv TSC-a."

Osvrnuo se još jednom šef stručnog štaba Dejan Stanković na utakmice protiv Milana i istakao da je taj dvomeč arhiviran.

"Već sam rekao da su za mene moji igrači pobednici i uvek ću ih gledati kao pobednike. Što se tiče Milana on je arhiviran, izvučene su dobre stvari, naravno one loše nećemo smeti da ponavljamo u budućnost", poručio je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu