Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.02.2021.

16:15

Zvezda lako do 11. trijumfa zaredom u LSL

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Proleterom 4:0 (2:0) nastavili su uspešnu seriju u Linglong Superligi Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezda lako do 11. trijumfa zaredom u LSL
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Tim Dejana Stankovića upisao je 11. pobedu u domaćem šampionatu i vratio šest bodova više u odnosu na Partizan, uz još meč manje.

Pitanje pobednika na stadionu "Rajko Mitić" nijednog trenutka nije se dovodilo u meču u kojem su Proleter matirali Leandro autogolom, Veljko Nikolić i Mohamed El Fardu Ben.

Samo tri dana od sjajnog izdanja u Milanu, ali i nesrećne eliminacije od italijanskog velikana u Ligi Evrope, crveno-beli nisu pokazali tragove razočaranja.

Čak suprotno, bili su izrazito raspoloženi protiv gostiju iz Novog Sada, koji ama baš nikakvu šansu nisu imali u prestonici.

Već od starta meča odbrana Proletera, na čelu sa Brazilcem Leandrom, iskazala je greške, ređale su se šanse, branio je odlično Kristijan Župić, alije prvo kapitulirao od svog saigrača.

Milan Rodić je naterao Leandra da ispred Milana Pavkova ubaci loptu u svoju mrežu, nakon što su prethodno Mirko Ivanić i El Fardu Ben pogodili prečku, odnosno stativu.

To je bila najava da se Proleteru ne piše dobro, pa je Veljko Nikolić duplirao prednost posle pola sata na asistenciju Milana Gajića.

Malo posle odmora pogodio je i Ben posle komične reakcije Leandra kada je napucao loptom svog saigrača i servirao mu nebranjenu mrežu.

Tačku je stavio Aleksandar Katai udarcem glavom, što nije njegova specijalnost, ali je to uradio u stilu engleskih centarforova. Gajić je još jednom upisao asistenciju.

A Zvezdina "desetka" nabildovala samopouzdanje posle tri meseca odsustva i povratka u Milanu...

Sve u svemu, Zvezda je rutinski upisala nova tri boda, pokazala da se nalazi u formi ii nastavila u istom ritmu.

Meč smo ispratili u LAJV BLOGU B92.net.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d