Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.01.2021.

20:00

Ibrahimović od junaka do tragičara – Eriksen prelepim golom u 97' rešio derbi VIDEO

U velikom milanskom derbiju Kupa Italije fudbaleri Intera su rezultatom 2:1 (0:1) savladali Milan i plasirali se u polufinale tog takmičenja.

Izvor: SS

Autor: SS

Ibrahimović od junaka do tragičara – Eriksen prelepim golom u 97' rešio derbi VIDEO
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

"Nero-azuri" će u borbi za mesto u finalu igrati protiv boljeg iz duela Juventus – SPAL (sreda, 20.45h).

U dramatičnom duelu ljutih rivala videli smo sve – golove, obračun dvojice najboljih igrača, uvrede, crveni karton, VAR, penal, pa čak i povredu i izmenu glavnog sudije Paola Valerija.

Duel je obeležio Zlatan Ibrahimović najpre pogotkom u 31. minutu kada je kroz noge Aleksandru Kolarovu poslao od stative loptu u mrežu.

Ali, potom je Ibrahimović izazvao žestok sukob sa Romeluom Lukakuom krajem prvog poluvremena, a kasnije u drugom i zaradio isključenje.

Posle međusobnog unošenja u lice, Šveđanin je izneo niz uvreda na račun Belgijanca, koji je potpuno pobesneo i zbog toga ga čak jurio prilikom puta u svlačionicu.

Obojica su tada dobili po javnu opomenu, ali je lajavi Ibrahimović to zaboravio u 58. minutu. Sa leđa je startovao nad Aleksandrom Kolarovim i dobio isključenje.

U 70. minutu je Inter to naplatio, jer je sudija Paolo Valeri dosudio penal posle VAR asistencije zbog prekršaja Rafaela Leaa nad Nikolom Barelom.

Karma je htela da upravo Lukaku izvede penal i on je pogodio od prečke za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije imali smo novi prekid zbog nesvakidašnje situacije – povredio se sudija Valeri i on nije mogao da nastavi meč.

Inter je u finišu vršio opsadu gola Milana, ali je rumunski golman Ćiprijan Tatarušanu branio kao "hobotnica" pokušaje Ašrafa Hakimija, Lautara Martinesa i Romelua Lukakua.

Zbog povrede sudije utakmica je produžena za čak 10 minuta. I onda se u 97. minutu desio trenutak odluke.

Kristijan Eriksen je maestralno izveo slobodan udarac sa oko 23 metra i prelepo pogodio za prolaz Intera.

Bio je to njegov prvi gol u karijeri u dresu Intera!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d