Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.08.2020.

08:15

Poznato ko menja Setijena na klupi Barselone FOTO

Barselona je brzo reagovala posle smene Kikea Setijena zbog katastrofalnog poraza od Bajerna (8:2) u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izvor: MS

Autor: MS

Poznato ko menja Setijena na klupi Barselone FOTO
Shaun Botterill/ALLSPORT

Legendarni fudbaler Barselone Ronald Kuman, trenutno na funkciji kao selektor Holandije, doputovao je u Kataloniju na završne pregovore.

On je privatnim letom stigao iz domovine u Barselonu, gde nije mogao da prođe nezapaženo.

Očekuje se da u toku ponedeljka bude promovisan u novog trenera katalonskog velikana, trenutno posrnulog u kome će biti brojne promene.

Kuman zna kako diše Barselona, sa velikim uspehom je nosio njen dres od 1989. do 1995. godine, osvojio je četiri titule šampiona Španije i jednu prvaka Evrope upravo njegovim golom u finalu protiv Sampdorije.

Na početku trenerske karijere radio je kao pomoćnik u Barseloni, a potom je samostalno vodio Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fejenord, Sautempton, Everton, dok je na klupi Holandije od 2018. godine.

Jedan od prvih zadataka biće mu da zadrži prvu zvezdu tima Lionela Mesija, koji je izrazio želju za odlaskom i to momentalnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu