Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.03.2020.

18:50

Zašto Dinamov vunderkind nije prešao u Barselonu?

Saga o transferu mladog španskog fudbalera Danija Olma iz zagrebačkog Dinama dugo je trajala.

Izvor: MT

Autor: MT

Zašto Dinamov vunderkind nije prešao u Barselonu?
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Spominjali su se raznorazni klubovi, među njima i njegova matična Barselona.

Ipak, on je na kraju prešao u nemački Lajpcig za oko 20.000.000 evra, a na prvoj utakmici koju je započeo postigao je i gol, protiv Ajntrahta u Kupu.

Usledio je nešto teži period, trener Nagelsman mu nije davao toliko prilike da igra, a Olmo u intervjuu za "Mundo Deportivo" otkriva kako je uopšte stigao u Bundesligu.

"Te stvari kontrolišu moj agent i otac. Imao sam osećaj da taj njihov interes za mene nije bio previše ozbiljan. U novembru su razgovarali sa mojim agentom i delovalo je kao da su hteli sve brzo da završim. A onda nakon toga su iz nekog razloga sve odložili. I tako je bilo do kraja januara, zamolili su me da pričekam kad su videli da sam blizu potpisa za Lajpcig", rekao je Olmo.

Olmo ističe da nije želeo da prekrši dogovor sa nemačkom ekipom.

"Dakle, već sam dao reč Nemcima. Hteo sam da idem u ekipu koja za mene ima sadašnji i budući projekat. Lajpcig mi je to ponudio, a druge ekipe nisu. Otišao sam u tim koji je insistirao na meni", dodao je Olmo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu