Nova vest
Fudbal

Subota, 07.12.2019.

15:02

Zvezda posle preokreta srušila hrabri Spartak

Fudbaleri Crvene zvezde su rezultatom 3:1 pobedili subotički Spartak u 19. kolu Superlige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda posle preokreta srušila hrabri Spartak
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici trenera Vladana Milojevića su prvi na tabeli i imaju niz od četri uzastopne pobede i sada u odličnom raspoloženju mogu na put u Atinu na odlučujući meč Lige šampiona.

Utakmica je počela prilično mirno bez nekih velikih tenzija, a malobrojna publika na stadionu "Rajko Mitić" videla je vrlo mali broj prilika za prvih 15 minuta.

Nedugo potom, imali smo i prvo uzbuđenje, pošto je Spartak imao jako lepu akciju po levom boku, posle koje je kapiten Milošević uputio precizan centaršut, što je Denković znao da iskoristi i glavom matirao Milana Borjana za šokantno vođstvo Spartaka u Beogradu.

Ovo je zapravo bio i jedini šut na gol Zvezde od strane fudbalera Spartaka tokom prvih 45 minuta. Crveno-beli su nastavili da pritiskaju Spartak i nakon nekih 10 minuta stiglo je izjednačenje.

Posle odličnog prodora Marina, kada je sa nekoliko sjajnih driblinga izbacio trojicu defanzivaca Spartaka usledio je oštar pas na levu stranu za Žandera, koji je loptu prihvatio i ušao u kazneni prostor. Potom pogađa malu mrežu i donosi radost Zvezdinoj publici.

Ovo nije bilo sve što smo videli u prvih 45 minuta. Spartak je imao lepu priliku da dođe do novog vođstva, ali nisu bili precizni, da bi Zvezda greškom njihove odbrane povratila vođstvo.

Nemanja Tekijaški nije imao sreće u ovoj situaciji u kojoj je samo želeo da otkloni opasnost, a zapravo je loptu samo "spakovao" u sopstvenu mrežu. Zvezda je tako za manje od 20 minuta napravila potpuni preokret i povela sa 2:1, rezultat kojim se prvi period i završio.

Već na startu drugog poluvremena, Tomane je dobio centaršut sa levog boka od Marka Marina i ono što mu nije pošlo za rukom u prvom poluvremenu, jeste u drugom. Tačnije, Tomane je makazicama uspeo da postigne jako lep gol za vođstvo Zvezde od 3:1.

Trener Spartaka, Vladimir Gaćinović, nije imao šta da zameri svojim fudbalerima. Oni su pružili snažan otpor Zvezdi i pored tog jednog gola u prvom poluvremenu imali su i veliki broj prilika. Posle jedne od njih je lopta i završila u mreži, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije.

Potom je gost preko Vidakovića i Tufegdžića uspeo da zapreti, ali je Milan Borjan odlično reagovao. Njegovi saigrači su ipak povratili kontrolu nad utakmicom i mirno je priveli kraju, pa su tako upisali i 17. pobedu u Linglong Superligi Srbije.

Sve detalje utakmice sa stadiona "Rajko Mitić" možete pratiti uživo uz naš LIVE BLOG:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d