Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.11.2019.

14:00

Srbija u nadoknadi ostala bez pobede – "orlovi" kartu za EP traže u baražu!

Fudbaleri Srbije odigrali su 2:2 protiv Ukrajine u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: PT

Autor: PT

Srbija u nadoknadi ostala bez pobede –
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici Ljubiše Tumbakovića bili su pred petim trijumfom u kvalifikacijama, međutim Besedin je u 93. minutu savladao Rajkovića i tako ostavio Srbiju bez tri boda.

"Orlovi" nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo putem kvalifikacija, ali ovde nije kraj jer i dalje imaju šansu da se nađu među najboljima u Evropi.

Srbija će u martu naredne godine igrati baraž Lige nacija u kojem se, u polufinalu, sastaje sa Norveškom. Ukoliko prođemo Norvežane u finalu nas čekaju Škoti ili Bugari, koje takođe moramo da nadigramo ako hoćemo da se nađemo među najboljim selekcijama Evrope.

Naši fudbaleri dobro su otvorili utakmicu i posle samo osam minuta iznudili su jedaneasterac. Tadić je šutirao, lopta je pogodila u ruku Matvijenka i arbitar iz Škotske je pokazao na belu tačku. Fudbaler Ajaksa uzeo je loptu i realizovao je penala.

Čim su primili gol, fudbaleri Ukrajine zaigrali su angažovanije. Kontrolisali su igru i počeli su da stvaraju šanse.

U 22. minutu imali su odličnu šansu kada je Jarmolenko natrčao na loptu i pogodio stativu. Bilo je ovo prvo upozorenje za "orlove".

Srbija je u narednim minutima igrala dobro, međutim u 33. minutu odbrana je veoma loše reagovala i Ukrajina stiže do izjednačenja. Maksimović je zaboravio na Jaremčuka, koji je samo u petercu savladao Rajkovića.

Do poluvremena nije bilo promene rezultata i na pauzu se otišlo sa 1:1.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U drugom poluvremenu gledali smo sličnu igru iz prvog poluvremena. Dosta je bilo posla na sredini terena, Ukrajina je imala malo više lopte u posedu, ali je Srbija prva stigla do gola.

Dušan Tadić odlično je pronašao Mitrovića, a napadač Fulama je sjajnim udarcem savladao Pjatova. Srbija je ponovo bila blizu plasmana, međutim Portugal je u tom trenutku i dalje imao prednost u Luksemburgu.

Vremena je bilo sve manje, a kada je Ronaldo postigao gol u 86. minutut ugašena je nada o plasmanu putem kvalifikacija.

"Orlovi" su čuvali prednost i bili su veoma blizu pobede, ali manjak pažnje u završnici koštaće nas tri boda. Besedin je uspeo u 93. minutu da savlada Rajkovića i da tako u poslednjem minutu donese bod Ukrajini.

Srbija tako ostaje bez pobede i kvalifikacije završava sa skorom od četiri pobede, dva remije i dva poraza – ukupno 14 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

564 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d