Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.10.2019.

22:40

BiH razočarala – Prosinečkom i ekipi ostala samo teoretska šansa

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Grčke 2:1, u osmom kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: PT

Autor: PT

BiH razočarala – Prosinečkom i ekipi ostala samo teoretska šansa
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Izabranici Roberta Prosinečkog ovim porazom su zatvorili vrata EURO 2020, s obzirom da imaju pet bodova manje od Finske na dva kola do kraja.

Finci se u narednom duelu sastaju sa poslednjeplasiranim Lihtenštajnom, dok se BiH sastaje sa vodećom ekipom grupe J, Italijom.

Grčka je potpuno nadigrala Bosnu, uputili su čak 26 šuteva, od čega je osam išlo u okvir gola. Sa druge strane, imali su svega četiri šuta i "heleni" su zasluženo došli do trijumfa.

Tragičar Bosne i Hercegovine je Kovačević, koji je u 88. minutu postigao autogol. Prethodno je Grčka povela preko Pavlidisa u 30. minutu, dok je Gojak izjednačio u 35.

Reprezentacija BiH će, ukoliko ne napravi čudo, imati šansu da se plasira na EP putem završnog turnira Lige nacija.

U drugom meču grupe selekcija Italije savladala je Lihtenštajn rezultatom 5:0. "Azuri" su opravdali ulogu favorita, a golove su redom postizali Bernardeski 2, Beloti 70, 90+2, Romanjoli 77. i El Šaravi 82.

Pregled ostalih utakmica pogledajte OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d