Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.05.2019.

18:00

Partizan osvojio Kup Srbije na Zvezdinom terenu!

Fudbaleri Partizana su osvojili trofej šampiona Kupa Srbije pobedom nad Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić" rezultatom 1:0.

Izvor: Spasoje Veselinović

Autor: Spasoje Veselinović

Partizan osvojio Kup Srbije na Zvezdinom terenu!
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jedini pogodak na utakmici je u 14. minutu postigao defanzivac "crno-belih" Bojan Ostojić, na svom oproštaju od dresa kluba iz Humske 1.

Taj trenutak kao da je presekao fudbalere šampiona Srbije, koji do kraja utakmice nisu nikako uspeli da pronađu ritam igre dostojan osvajača titule nacionalnog prvaka.

Zvezda je propustila da posle 12 godina kompletira duplu krunu, a Partizan je osvojenim Kupom Srbije uspeo da spase katastrofalnu sezonu, koju su obeležile promene trenera i loši rezultati u domaćem prvenstvu.

U uvodnim trenucima meča Zvezda je imala kontrolu lopte, pokušavala je pas igrom da stigne do gola protivnika, dok je bilo evidentno se Partizan opredelio na taktiku kontranapada.

U 14. minutu se dogodio presudni trenutak - prekršaj je pored desne aut linije napravio Filip Stojković, omogućio je Danilu Pantiću da centrira, što je vezni fudbaler Partizana odlično uradio i "pronašao" glavu Bojana Ostojića u kaznenom prostoru Zvezde.

Takvom ishodu je doprinela i katastrofalna reakcija Nemanje Milunovića i Milana Borjana, koji su zajedno krenuli na loptu, sudarili se i izgubili orijentaciju, što je defanzivac Partizana iskoristio i poslao loptu u praznu mrežu.

U nastavku su gostujući fudbaleri imali niz dobrih šansi, dve je propustio Đorđe Ivanović, jednu Danilo Pantić, a domaći su zabeležili samo jednu pravu šansu, kada je Milan Pavkov, posle centaršuta Filipa Stojkovića, glavom pokušao da ugrozi Vladimira Stojkovića.

Fudbaleri Partizana su potpuno kontrolisali tok utakmice, bili su savršeno taktički postavljeni i disciplinovani, pa ni u jednom momentu nisu dozvolili protivniku da dođe do svoje igre i da nametne ritam.

Tome je možda doprinela i nešto drugačija postavka fudbalera Zvezde u odnosu na prethodni derbi koji su rešili u svoju korist rezultatom 2:1, pa do izražaja nikako nisu mogli da dođu kvaliteti El Fardu Bena, Mirka Ivanića i Marka Marina.

Statistika kaže da je Zvezda imala ukupno veći posed lopte, ali je ona više vremena provela u nogama fudbalera Partizana u drugom poluvremenu, kada je bilo očekivano da Milojevićevi puleni napadnu.

Na kraju je Partizan imao sedam šuteva na gol, tri su išla u okvir, dok su igrači Zvezde uputili pet udaraca, od kojih je dva ukrotio Stojković.

U finišu utakmice je na teren ušao i Saša Ilić, koji je karijeru završio na najbolji mogući način - reprizom situacije iz 2001. godine, kada je takođe sa Partizanom na stadionu Crvene zvezde u finalu Kupa slavio pobedu uz istovetan rezultat, 1:0.

Ovoga puta nije postigao pogodak, ali je to bilo delo Ostojića, koji se takođe oprostio od dresa Partizana.

Osvajanjem Kupa Srbije Partizan je omogućio sebi da kvalifikacije za Ligu Evrope krene iz drugog kola.

Tok meča mogli ste da pratite na našem sajtu i u LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

634 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d