Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.02.2019.

19:47

Atletiko slavi Urugvajce, Himenes i Godin srušili Juventus!

Fudbaleri Atletiko Madrida su na "Vandi Metropolitano" u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona bili bolji od Juventusa, 2:0.

Izvor: Z. Kecman

Autor:Z. Kecman

Atletiko slavi Urugvajce, Himenes i Godin srušili Juventus!
Photo by Angel Martinez/Getty Images

Bio je to uzbudljiv meč sa nekoliko velikih prilika, a utisak je da je Atletiko zahvaljujući odlučnijoj i hrabrijoj igri u drugom poluvremenu stekao veliku prednost pred revanš u Torinu.

Očekivalo se više od Kristijana Ronalda u taboru Juventusa, ali on nije bio ni senka igrača koji je nekada terorisao odbranu "jorgandžija", u vreme kada je nosio dres Reala.

Mnoge prognoze su ukazivale da ćemo gledati tvrdu, zatvoreniju utakmicu. Oba trenera su poznati po tome da vole pre svega da igraju čvrsto pozadi, posebno Atletiko i tako je i bilo u početku. Ali fudbal je čudo i na kraju videli smo meč u kojem su pobednika rešili štoperi, i to Urugvajci.

Španci su se oslanjali na pokušaje iz brzih kontri i tranzicije iz odbranu u napad, dok se Juventus orijentisao na pokušaje proboja sa levog boka, preko Ronalda.

Italijani su imali dve najbolje situacije u prvom delu preko Ronalda i Bonučija. Portugalac je odlično izveo slobodan udarac u 9. minutu. Bio je to pokušaj sa 30 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Jan Oblak sjajno intervenisao, paradom je sprečio radost gostiju.

Samo tri minuta kasnije Bonuči je oslično skočio posle kornera, šutirao je glavom, ali mreža „jorgandžija“ se nije zatresla.

U 15. minutu, Tomas Parti je šutirao ka golu Juventusa sa 20 metara, ali je Šćesni dobro intervenisao, da bi u 27. minutu videli spornu situaciju.

Matija de Šiljo je bio u duelu sa Dijegom Kostom, napadač Atletika je pao, ostalo je samo pitanje da li je prekršaj bio van ili unutar kaznenog prostora. VAR je presudio da nema penala, a prekid je izveo Antoan Grizman, da bi golman Juventusa odbranio njegov udarac sa 17 metara.

Drugo poluvreme započelo je velikim prilikama za Atletiko. Pogrešio je u 50. minutu na sredini Đorđo Kjelini, Antoan Grizman je uposlio sjajno Dijega Kostu koji je utrčao pred gol, izdržao je duel sa Bonučijem i šutirao, ali pored stative.

Samo pet minuta kasnije zatresla se prečka gola Juventusa. Grizman je bio u šansi, lobovao je golmana Juventusa, ali on je krajnjim naporom odbio loptu pristima do prečke i tako sprečio vođstvo domaćina.

Izvršio je do 65. minutua Dijego Simeone sve tri izmene. To je čigledno dalo rezultata. Atletiko je zaigrao ofanzivno i plod svega bili su golovi u finišu.

U 72. minutu, Atletiko je postigao gol preko Alvara Morate, koji je zamenio Dijega Kostu, ali je posle pregledavanja snimka VAR presudio u korist Juventusa, tačnije da je Morata načinio prekršaj u napadu nad Kjelinijem.

Konačno u 78. minutu posle kornera, odlično je reagovao Hoze Marija Himenes koji je sa pet metara uspeo da pošalje loptu u mrežu Italijana, da bi samo pet minuta kasnije sve bilo rešeno.

Grizman je izveo prekid, na odbijenu loptu pred golom reagovao je Dijego Godin, iskosa sa desne strane pronašao je put lopti do mreže za velikih 2:0.

Pokušao je Juventus da postigne počasni gol, rezervista Bernardeski je u 90. minutu imao priliku, ali je njegov udarac sa 15 metara odbranio odlični Jan Oblak.

Mogao je i Ronaldo u trećem minutu naodknade glavom da postigne gol, ali nije bio precizan i rezultat se nije promenio.

Sve detalje utakmice mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

U drugoj utakmici večeri sastali su se Šalke i Mančester siti, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d