Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2018.

17:47

Kivu i Pantelić uveličali kamp Dekija Stankovića

Fudbalski kamp za decu "Deki5" na Zlatibor u režiji Dejana Stankovića uveličali su u petak Kristijan Kivu i Marko Pantelić.

Izvor: PT/LN

Autor: PT/LN

Kivu i Pantelić uveličali kamp Dekija Stankovića
Promo: Deki5

Kamp, koji se održava od 28. jula do 18. avgusta, okupio je decu širom Srbije, ali regiona.

Tokom 20 dana na Zlatiboru deca će uživati u društvu renomiranih trenera, ali i proslavljenih fudbalera. Pre nekoliko dana gost Stankovića bio je Saša Ilić, a u petak su to bili njegov nekadašnji saigrač Kristijan Kivu i kolega u reprezentaciji Marko Pantelić.

"Nema ništa lepše nego kada dođeš na teren, a tu su neki novi klinci koji će, neki od njih, biti u budućnosti zvezde. U današnje vreme najveće zadovoljstvo je videti decu na terenu, pored svih društvenih mreža, telefona, kompjutera...", rekao je Pantelić.

Proslavljeni srpski fudbaler istakao je šta je najvažnije za decu u ovom uzrastu.

"Najvažnije je lepo se razvijati, ne provoditi vreme u zatvorenim prostorijama, gledajući u telefon", kazao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Kristijan Kivu kazao je da mu je Deki ukazao veliki čast.

"Za mene je ovo velika čast, ovo je prelepa zemlja i volim da budem ovde. Deki mi je veliki prijatelj, znamo se dugi niz godina, igrali smo jedan protiv drugog, a onda smo bili i saigrači. On je kao veliki brat za mene", rekao je Kivu, koji je potom dodao da je sjajno što je kamp i za decu širom regiona.

"Mislim da je to sjajna ideja, ali velika odgovornost. Rade odličan posao i to je super za ovu državu, ali o sve ostale. Uče dosta o fudbalu, ali i kako da se ponašaju i budu smireni u nekim situacijama", nastavio je Kivu.

Nekadašnjeg reprezentativca Rumunije u finalu LŠ 2010. upravo je zamenio Stanković.

"Mislim da je trebalo da igra na toj utakmici i da je to zaslužio. Ali to sada nema veze jer smo imali šansu da osvojimo sve i provedemo sjajne sezone i još boljem timu".

Na Zlatiboru obratio nam se i organizator ovog lepog kampa Dejan Stanković.

"Znate i sami za Pantu, on mi je kao familija, znamo se 30 godina i on se sigurno ovde oseća kao kod kuće. Što se tiče Kristijana, izgradili smo lepo prijateljstvo tokom osam godina u Interu, gde smo osvojili mnogo titula. Hvala Bogu ostali smo u kontaktu, živimo obojica u Milanu i nije mu bilo teško da dođe", kazao je Dejan Stanković.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije pričao je i o kampu, koji ulazi u 2/3, pošto u subotu stiže druga grupa dece.

"Rekli smo da nećemo puno da pričamo dok se ne završi 18. avgust. Bitno je da se oni zabavljaju, da su zadovoljni što se vidi i po njihovim osmesima, a to nam je bio i cilj", rekao je Deki.

Marko je uporedio period kada je on bio dete i sadašnji period.

"Sve je dosta otišlo unapred... U naše vreme nismo imali ni blizu nešto od ovoga. Ovakvi kampovi olakšavaju stvar i trenerima u velikim klubovima jer oni mogu da dođu i vide decu, i odatle ih dovesti u klubove. U moje vreme nije bilo tako", rekao je Pantelić.

Pored Saše Ilića, a sada Kristijana Kivua i Marka Pantelića, očekuje se da ovaj događa uveliča Marko Materaci, a verovatno još i mnogi drugi.

Kamp "Deki5" traje do 18. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve