Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.07.2018.

18:30

Radnički nemoćan u Izraelu, Makabi nosi 2:0 na Čair

Fudbaleri niškog Radničkog izgubili su od Makabija 2:0 u Netanji, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Radnički nemoćan u Izraelu, Makabi nosi  2:0 na Čair
Foto: StarSport

Nišlije su bile nemoćne u napadu protiv velikana iz Tel Aviva, ali su dobro odolevale "Ponosu Izraela" 50 minuta.

Golman Mladen Živković je sa tri sjajne intervencije, i jednom uz pomoć prečke, čuvao gol Radničkog, ali srpski tim nije uspeo da odoli do kraja.

Makabi prelama meč sredinom drugog poluvremena, a ključni trenutak dogodio se u 51. minutu kada Islanđanin Vidar Kjartanson koristi sjajno proigravanje rezerviste Golasa i dijagonalom po zemlji vara Živkovića.

Izraelci su strpljivo čekali novu priliku i dočekali su je u 69. minutu. Todorovski kasno startuje i obara Kjartansona nakon još jednog pasa u prazan prostor za Islanđanina.

Isti igrač uzima loptu i snažnim udarcem po sredini gola postiže i drugi gol na meču za veliku prednost Makabija.

Radnički je imao igrača više u poslednjih deset minuta, ali nijednom na meču nije direktno ugrozio reprezentativnog golmana Predraga Rajkovića.

Revanš meč je u Nišu sledećeg četvrtka.

Tok meča:

20:50 Kraj utakmice, Makabi sa 2:0 ide u Niš.

90' Italijanski arbitar meč je produžio za tri minuta.

87' Umrtvili su igru domaći fudbaleri, Radnički ne uspeva da kreira konkretnu akciju i ugrozi Rajkovića.

82' Dobar napad Radničkog, Grbić centrira sa desne strane, Nikodijević šutira glavom, ali preko gola.

80' Crveni karton! Makabi ostaje sa deset igrača. Atzil je simulirao penal, zbog čega je dobio drugi žuti karton.

75' Novi opasan šut domaćina, ali Živković opet brani.

69' GOOOOOOL! Makabi je duplirao prednost. Drugi gol Kjartansona koji je šutirao snažno po sredini gola, dok se Živković bacio u desnu stranu.

69' Penal za Makabi! Kasnio je Todorovski posle pasa u prazan prostor za Kjartansona, bek Radničkog obara Islanđanina.

65' Živković sprečava 0:2. Greška odbrane Radničkog prilikom kornera, ali golman brani šut Pereca sa pet metara.

64' Kiks Mijailovića na desnoj strani, dosta prostora za Kjartansona koji brzo ulazi u kazneni prostor, ali brzo ispravlja svoju grešku vezista Radničkog i izbacuje loptu u korner.

58' Strpljiva akcija Radničkog po levoj strani, Stanković uspeva da proigra Bondarenka u odličnoj poziciji na ivici kaznenog prostora, ali očajna završnica Ukrajinca i lopta odlazi daleko iznad gola.

51' GOOOOOL! Radnički je kapitulirao! Makabi vodi 1:0!

Golasa je fantastično proigrao Kjartansona na desnoj strani kaznenog prostora, a Islanđanin rutinski trese mrežu poslavši dijagonalu po zemlji pored nemoćnog Živkovića.

46' Stanisavljević centrira, ali bez opasnosti po Rajkovića.

19:45 Kraj prvog poluvremena u Netanji. Makabi je četiri puta opasno zapretio Živkoviću, koji doro brani u tri situacije, dok je jednom Radnički spasila prečka. S druge strane, Nišlije nijednom nisu direktno ugrozila Predraga Rajkovića.

37' Radnički pokušava da preko Grbića probije po levom boku, dok Stanisavljević vreba sa distance. Ali bez opasnosti po gol Rajkovića.

32' Redaju se šutevi fudbalera Makabija ka golu Radničkog, ali Živković nema previše teškog posla.

25' Radnički je odoleo naletima Makabija, umirio je igru, ali ne uspeva da poveže svoje redove kada dođe u posed lopte.

19' Gužva u petercu Izraela, ali Pankov ne uspeva da šutira, Makabi ekspresno stiže do kaznenog prostora Radničkog, ali je propala akcija domaćina.

18' Bondarenko zapretio Rajkoviću, ali je šut Ukrajinca izblokiran. Korner za Radnički.

16' Zatresla se i mreža Radničkog, ali je Kjartanson bio u ofsajd poziciji u trenutku dodavanja lopte.

8' Prečka! Dosta sreće za Radnički. Žestok pritisak Makabija, Kjartanson je brzo reagovao nakon centaršuta u kazneni, poslao je dijagonalu iskosa sa leve strane, Živković je ostao nepomočan, ali lopta pogađa okvir gola.

6' Golman spasava Radnički! Brza kontra Makabija preko Atara po levoj strani, ne uspeva da ga zaustavi Mijailović, ali Živković sjajno brani oštar šut po zemlji.

4' Grbić je iznudio faul u dobroj poziciji na desnoj strani terena. Ali loš centaršut Stanisavljevića u kazneni prostor.

19:00 Radnički je na sva tri učešća u Kupu UEFA 80-ih godina stizao minimum do trećeg kola.

18:50 Bolji iz ovog dvomeča će u trećoj rundi kvalifikacija ići na pobednika duela između Tobola iz Kazahstana i Pjunika iz Jermenije.

18:40 Dok se Ivić odlučio za sastav sa dvojicom napadača u formaciji 4-4-2, trener Radičkog Nenad Lalatović je "pojačao" vezni red pa će se suprotstaviti Makabiju u sistemu 4-2-3-1.

18:30 Radnički i Makabi sastaju se posle tačno 68 godina. "Ponos Izraela" slavio je u Nišu 3:2, posle "oštre, žive i zanimljive borbe", pisao je tada niški nedeljnik Narodne novine. Na tribinama je bilo više od 8.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu