Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.02.2017.

10:44

"Plačljivko, tamnopute prstiće pokazuj u Brazilu…"

Rasistički skandal koji su izazavali navijači Rada, a u kojem je žrtva fudbaler Partizana Everton Luiz, dobio je potpuno nove razmere.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Jelena Polić, predsednica ŽFK Rad, koji je inače sastavni deo kluba sa Banjice, oštro je reagovala i bez previše osnova napala brazilskog fudbalera.

Polićeva je na svojoj ‘Fejsbuk’ stranici kritikovala i medije koji su, kako navode iz redova ‘Građevinara’, pokrenuli hajku na igrače.

"Cela ova priča oko ‘velikog’ igrača Evertona i dešavanja na utakmici Rad – Partizan je krajnje žalosna i pristrasna! Što ne kažete koliko je samo uvreda pomenuti ‘gospodin’ Plačljivko uputio Nikoli Drinčiću tokom utakmice, što je udario Vladimira Rodića, pokazao srednji prsta navijačima?? Ali neka smo mi svi rasisti i nacionalisti! Očigledno treba više da poštujemo tuđe nego svoje, da se ponosimo kada u jednoj ‘ozbiljnoj TITO’ ekipi u startnoj postavi ima 7 stranaca! I onda lažne suze, lažna priča ‘Volim Srbiju i doživljavam je kao svoju kuću’. Ma idi ti druže u svoj lepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće, psuj brazilsku majku i biće sve okej…", napisala je Jelena Polić.

Međutim, ono što predstavlja dodatni problem jeste očigledno nerazumevanje predsednice ženskog fudbalskog kluba o ozbiljnosti situacije koja je nastala.

Evertonovo ponašanje je u najmanju ruku neprihvatljivo i ne bi trebalo da postoji na fudbalskom terenu, ali opravdavanje podrške rasističkim uvredama, kao i ponovno vređanje na rasnoj osnovi, nešto je sasvim drugo.

Polićeva je potom obrisala post sa svog profila na ‘Fejsbuku’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve