Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.10.2009.

09:20

Beli Orlovi nisu odbranili titulu

Srpski Beli Orlovi nisu uspeli da odbrane titulu prvaka Kanade, nakon što su posle izvođenja jedanaesteraca poraženi od ekipe Troa Rivijer Atak.

Izvor: B92, serbianwhiteeagles.ca

Autor:B92, serbianwhiteeagles.ca

Default images

U regularnih 90 minuta nije bilo golova, kao ni u dodatih trideset, tako da su o pobedniku odlučivali penali. Ekipa Ataka je bila uspešnija i slavila sa 3:2, tako da je uspela da se "osveti" Belim Orlovima za poraz u prošlogodišnjem finalu, takođe posle izvođenja jedanaesteraca.

Prvu dobru šansu Beli Orlovi su napravili u 29. minutu kada je Dimitrov potpuno neometan šutirao preko gola sa oko 12 metara, posle dobre akcije Vicikneza, Hurtisa i Stamatovića.

U osmom minutu drugog poluvremena, Budalić i Hurtis su odlično proigrali Lamijea koji se našao sam pred golmanom, a sa leđa ga je faulirao kapiten Ataka, Vitalino. Sudija Karkafijan dosudio je penal, ali je Viciknez šutirao preko gola i propustio najbolju priliku na utakmici da dovede Bele Orlove u vođstvo.

Posle nekoliko poluprilika na obe strane, Lamije u 78. minutu iz blizine šutira preko gola, posle prodora i centaršuta Atanasova.

Odličnu šansu u devetom minutu prvog produžetka imao je Hurtis koji je pogodio spoljni deo bliže stative. Do kraja utakmice Beli Orlovi su napravili nekoliko šansi posle prekida, dok je ekipa Ataka imala samo jednu, takođe posle kornera.

Trener Srpskih Belih Orlova Dušan Prijić nije bio zadovoljan posle utakmice.

"Teška utakmica. Imali smo toliko šansi, imali smo i igrača više, duže od 60 minuta minuta. Međutim, sve to je bilo jalovo, nismo uspeli da damo gol. Mislim da je tim u ovom trenutku pružio svoj maksimum. Nakon svih problema i povreda u poslednjih mesec dana, mislim da je uspeh i sam plasman ufinale. I danas smo bili oslabljeni zbog povreda nekolicine igrača. Čestitam svim igračima na igri koju su prikazali i isto tako čestitam i ekipi Montreala na tituli", rekao je Prijić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu