Nova vest
Fudbal

Subota, 19.04.2008.

23:00

Bajern osvojio kup Nemačke

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri minhenskog Bajerna osvojili su nemački kup, pošto su u finalu u Berlinu bili bolji od Borusije iz Dortmunda posle produžetaka sa 2:1, pošto je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 1:1. To je Bajernu 14. trofej u kupu u istoriji. Ekipa Otmara Hicfilda je tako i dalje ostala u trci za triplu krunu, pošto u domaćem šampionatu ubedljivo vodi, a igra i polufinale UEFA kupa.

Junak pobede Bavaraca na Olimpijskom stadionu bio je sjajni Luka Toni koji je postigao oba gola za svoj tim. To je četvrta utakmica Bajerna u nizu u kojoj italijanski napadač postiže dva gola.

Toni je prvi gol postigao u 11. minutu, ali je utakmica otišla u produžetke pošto je Hrvat Mladen Petrić u poslednjim trenucima susreta izjednačio posle velike gužve u kaznenom prostoru Bajerna. U 103. minutu Toni donosi svom timu novu prednost, a meč je i definitvno rešen kada je pet minuta kasnije igrač Borusije Kuba isključen zbog drugog žutog kartona. U startnoj postavi ekipe iz Dortmunda našao se i reprezentativac Srbije Antonio Rukavina koji je zamenjen deset minuta pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu