Nova vest
Košarka

Petak, 24.03.2023.

19:00

Top 8 više nije san, sada je realnost – Partizan razbio Olimpijakos

Košarkaši Partizana savladali su Olimpijakos rezultatom 90:75 u okviru 30. kola Evrolige.

Izvor:

Autor:

Top 8 više nije san, sada je realnost – Partizan razbio Olimpijakos
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crno-beli su iskoristili poraze Valensije i Žalgirisa (glavnih kandidata da se nađu u Top 8) i tako dodatno osigurali svoje mesto među elitom.

Trenutno su na 17 pobeda i 13 poraza, koliko ima i Makabi. Prva iznad crte je Baskonija sa po 15 pobeda i poraza, a prvi ispod je Žalgiris sa istim takvim polovičnim učinkom.

Do nove pobede ih je predvodio 19 poena, pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte. Kevin Panter je dodao 17, Dante Egzum 15 poena uz četiri asistencije i tri ukradene, a Matijas Lesor 12 uz 10 skokova. Dvocifren je bio i Janis Papapetru sa 10 poena.

Kod Olimpijakosa je Šakil Mekisik ubacio 21 poen, dok je dvocifren bio jedino još Mustafa Fal sa 13 poena i šest skokova. Saša Vezenkov je zaustavljen na samo šest poena (3/9 iz igre), a pored toga je imao pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Nakon početnog egala, Partizan je ušao u seriju trojki i tako nagovestio šta ćemo od njih dobiti tokom prvog poluvremena.

Redom su mrežicu „cepali“ Smailagić, Ledej i Naneli, ali crno-beli nisu uspevali da se odvoje. Naprotiv, pri kraju prve deonice do tada nevidljivi Vezenkov donosi izjednačenje gostima.

Raspoložen je bio Naneli koji je do kraja uvodnih 10 minuta postigao još jedan šut iz daljine i tako napravio podlogu za ono što ćemo gledati u drugoj deonici. Američki šuter je i u tom periodu utakmice imao glavnu ulogu, te je bi prvi dvocifren i ujedno doneo prvu dvocifrenu prednost Partizanu.

Kada ide, onda baš ide. Tako je izgledalo Partizanovih prvih 20 minuta tokom kojih su imali više od 50 odsto šuta iza linije 6,75. Panter je imao svoju seriju i upravo je on doneo maksimalnih +16 iz daljine i to protiv ekipe koja nije gubila loptu, ali nije uspela ni da postigne trojku iz čak 12 pokušaja.

Ono čega su se mnogi plašili se obistinilo u nastavku. Bilo je neminovno da će se igrači iz Pireja u jednom trenutku razigrati, a bili su potpomognuti lošom organizacijom napada i izgubljenim loptama protivnika.

Serija 12:2 u uvodu treće deonice je smanjila prednost Partizana sa onih 14 na poluvremenu, na samo četiri. To je bio poziv za buđenje Partizana predvođenog Danteom Egzumom koji je i na ovom meču pokazao da je najbolji kada se "lomi". Njegova trojka je pokrenula niz od šest poena crno-belih kojom je vraćena dvocifrena prednost.

I na startu poslednje deonice je on bio taj koji je povukao fenomenalnim zakucavanjem koje je diglo "Arenu" na "noge", a nešto kasnije i polaganjem kojim ne samo da je još jednom odveo Partizan na dvocifrenu prednost, već i stigao na treće mesto liste najboljih strelaca u Evroligi kada su Australijanci u pitanju. Na tom mestu je prestigao Džoa Inglsa.

Partizan je do kraja uvećavao svoju prednost, a nakon trojke Pantera iz velike udaljenosti stigli i do maksimalnih +17 što je obezbedilo mirnu završnicu.

Crno-beli u narednom kolu igraju protiv Barselone u okviru duplog kola tokom kog će dočekati i madridski Real. Olimpijakos će prvo na megdan Asvelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

613 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d