Šampion opet na kolenima: Partizan "pokorio" Istanbul – Top 8 nije daleko

Košarkaši Partizana pobedili su Anadolu Efes rezultatom 97:84 u 29. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Četvrtak, 16.03.2023.

17:30

Šampion opet na kolenima: Partizan
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana su na spektakularan način došli do 16. pobede u Evroligi, pošto su u Sinan Erdem Domu u Istanbulu pobedili Anadolu Efes.

Ovo je drugi put u sezoni da crno-beli pobeđuju Efes pošto je Partizan slavio i u prvom duelu dva tima koji je u 14. kolu igran u Beogradu.

Partizan u Istanbulu nije promašio nijedno slobodno bacanje i to je bio jedan od ključnih faktora za ovu pobedu broj 16 u elitnom takmičenju "starog kontinenta".

Što se Partizana tiče, 19 poena je imao kapiten Kevin Panter, 17 Matijas Lesor, uz 7 skokova i indeks 23, dok je 16 dao Zek Ledej, a 14 Aleksa Avramović i treba spomenuti Dantea Egzuma koji je ubacio 9 poena i 6 asistencija.

U redovima Efesa, videli smo 22 poena Vila Klajburna koji je ujedno bio i najefikasniji večeras, 16 je ubacio Ilajdža Brajant, 15 Vasilije Micić, a 10 Brajan Danston.
Efes je fantastično počeo utakmicu i Partizan ništa nije mogao ni da pogodi ni da odbrani, pa je posle nekoliko minuta na semaforu bilo 23:6 u njihovu korist odnosno 17 poena prednosti.

Željko Obradović je pozvao tajm-aut, smirio svoje igrače i usledio je veliki preokret, a sve je tada pokrenuo Zek Ledej kada je na snagu stupila serija 9:0 za crno-bele kojom sus e vratili na 23:15.

Tada je već svima bilo jasno da će ovde biti mnogo drame, a Ledej nije planirao da se zaustavi i još mu se priključio Dante Egzum koji posle par minuta baca ali up Matijasu Lesoru za 25:22.

Gotovo perfektna druga četvrtina završena je sa samo 14 poena Anadolu Efesa, pa se Partizan popeo na +4 nakon zaostatka od 17 poena, da bi košem Plajsa došli do 37:39 čime je prvo poluvreme i završeno.
A u nastavku – rapsodija Partizana. Čim je proradio šut za tri poena, odmah je prednost crno-belih rasla, dok se Efes mučio da dođe do poena pošto Larkin na prodoru gotovo da ništa nije uspevao da uradi.

Matijas Lesor je do tada imao "samo" sedam poena, a prerastao u pravog heroja koji je na kraju imao i najveći indeks korisnosti na ovom susretu.

Kao što je već rečeno, bitan je faktor što Partizan nije promašio nijedno slobodno bacanje, a prednost je menjala "vlasnika" čak 15 puta na meču pa vam je jasno koliko je utakmica bila dobra i napeta.

Čak 38 poena su crno-beli ubacili u poslednjoj deonici, Ergin Ataman je uspeo da dobije i tehničku, a kada se sve završilo sa tribina smo mogli da čujemo salve zvižduka.

Efes je nedavno u Beogradu neočekivano poražen od Zvezde, pa u Istanbulu od Makabija da bi u zaostalom meču srušili Real, a sada izgubili od Partizana i to po drugi put u sezoni.

Crno-beli će naredni susret igrati u Štark Areni kada im "na noge" dolazi ekipa Olimpijakosa.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

370 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: