Partizan završava godinu – Trinkijeri i Srbi u Beogradu

Košarkaši Partizana 2022. godinu okončaće utakmicom sa Bajernom u "Štark areni".

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2022.

10:00

Partizan završava godinu – Trinkijeri i Srbi u Beogradu
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Duel 16. kola Evrolige zakazan je za četvrtak od 20.30 časova.

Ovo će biti i povratak nekadašnjih članova Partizana u Beograd, Andree Trinkijerija, Vladimira Lučića i Ognjena Jaramaza.

Partizan je pre dve nedelje izašao iz crne serije pobedom nad Efesom i od tada je vezao još tri trijumfa.

"Kada smo počeli da pripremamo utakmicu sa Bajernom, obratili smo pažnju na neke podatke i statistiku. Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, a da posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji. Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama. Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum", rekao je Željko Obradović.

Bavarci su u promenljivoj formi i na poslednjih pet utakmica imaju tri poraza.

"Bajern je jako neugodna ekipa, iako sa dosta problema u poslednje vreme. Povređen im je najbolji igrač, Lučić koji im sigurno fali u rotaciji. Nisu startovali najbolje ove godine ali uvek su neugodni, sa dobrim trenerom, dobro vođeni i sigurno neće biti lako. Imaće motiva da dođu i ostvare pobedu u Beogradu, pogotovu što očekujemo verovatno punu dvoranu. Nadam se da ćemo mi nastaviti sa dobrim igrama koje pružamo u poslednje vreme i da ćemo nastaviti pobednički niz", kazao je Danilo Anđušić.

Skor crno-belih je 6-9, dok je učinak Bajerna 5-10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: