Nova vest
Košarka

Petak, 25.08.2017.

19:30

Srbija posle drame pobedila Grčku u Atini!

Reprezentacije Srbije pobedila je posle drame Grčku sa 69:67 u poslednjem meču na "Akropolj kupu".

Izvor: PT

Autor: PT

Srbija posle drame pobedila Grčku u Atini!
Starsport

Izabranici Aleksandra Đorđevića imali su plus 14 na samo tri minuta do kraja, ali su lošom igrom u napadu i prodatim loptama dozvolili Grčkoj da se vrati u meč.

Jorgos Printezis promašio je za pobedu, a potom i Nik Kalatis za produžetak.

Od starta utakmice viđena je dosta dobra i tečna igra na obe strane, a posle prvih deset minuta igra Srbija je imala prednost od 21:18.

U drugoj deonici viđena je rezultatska klackalica, pošto su "Orlovi" preko Kuzmića i Milosavljevića pogađali, dok je Grčka na drugoj strani uzvratila preko Slukasa i Mancarisa. Na odmor se otišlo sa rezultatom 38:35 za Srbiju.

Tokom treće deonice viđena je "granitna" odbrana izabranika Aleksandra Đorđevića koji su dozvolili Grcima samo deve poena u četvrtini. Činilo se će posao biti gotovo poslednjih deset minuta, pošto je razlika išla i na +14.

Ali, onda je usledila očajna igra Srbije i dosta prodatih lopti, što je Grčka iskoristila i preko Papanikolau i Printezisa smanjila na -2, 69:67. Ispostaviće se da je ovo bio i konačan rezultat, pošto prvo Printezis, a potom i Kalatis nisu uspeli da promene rezultat na semaforu.

Ovo je bila poslednja pripremna utakmica naše reprezentacije, koja tako trijumfom završava pripreme za Evropsko prvenstvo. "Orlove" sada očekuje povrata u Beograd, odakle će 30. avgusta otputovati u Istanbul.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dragan Milosavljević sa 17 poena, dok je Bogdan Bogdanović imao učinak od 11 poena i 8 asistencija.

U poraženom sastavu Slukas je imao 15, Burusis 13, a Kalatis 10 poena.

IV četvrtina

40' Bogdanović je promašio trojku, Grčka je uhvatila skok i sada Adetokumbo ima priliku da izjednači sa penala. Marjanović je napravio faul prilikom skoka u napadu. Tanasis je promašio oba slobodna, ali Srbija nije zagradila, pa će Grčka imati napad za pobedu. Tajm-aut je u toku. Prvo je trojku promašio Printezis, a potom i za dva Kalatis, pa tako Srbija dolazi do pobede.

39' Ređaju se greške naših košarkaša, koji nisu uspeli da prevedu loptu. Papanikolau je pogodio za tri poena, a potom i Sluskas za dva, pa je sad samo -3, 69:66. Posle promašaja Bobija, Printezije pogodio jedno slobodno, 69:67.

38' Grčka preko slobodnih bacanja uspeva da smanji prednost, ali sve ide ka pobedi Srbije nad Grčkom, 69:59. Slukas pogađa za dva poena, pa je sada 69:61.

37' Milan Mačvan pogađa lako pored dosta nižeg Kostasa Slukasa, pa tako na 3:50 prednost Srbije iznosi čak +14, 69:55.

35' U ovim trenucima igra se dosta brzo, a Marjanović nastavlja sa sjajnom partijom i pogađa uz faul, 65:54.

34' Dosta bolja igra domaćih igrača u poslednjih deset minuta. Na asisteniciju Mancarisa, Burusis smanjuje na -9, 59:51. Branko Lazić trojkom vraća dvocifrenu prednost Srbije. Ipak, pogotkom uz faul Printezis smanjuje na 62:54.

33' Malo živosti u sastav Grčke unosi Slukas, koji pogađa uz faul, 59:49.

32' U ovim trenucima čini se da Srbija polako lomi protivnika. Vasilije Micić pogađa za dva poena i tako "Orlovi" imaju maksmalnih plus 13, 59:46.

31' Grčka dobro otvara poslednju deonicu i preko Burusisa pogađa za -8, 54:46. Odmah je usledio odgovor na drugoj strani, pošto na asistenciju Marjanovića, Bogdanović pogađa za tri poena, 57:46.

III četvrtina

30' Treću četvrtinu Boban Marjanović završava pogotkom, pa tako Srbija ima dvocifrenu prednost pred četvrtu deonicu.

28' Dosta sporije se igra u nastavku meča. To za sada više odgovara Srbiji, pa tako posle pogotka Bobana Marjanovića ima prednost od +6, 50:44.

26' Trojku iz natrčavanja nije uspeo da pogodi Kostas Slukas, ali je zato iz odbojke pogodio Tanasis Adetkomubo. Nove poena postiže i Milosavljević za 47:44.

25' Prvi put u igru ušao je Boban Marjanović koji se odmah upisao u listu strelaca, 42:40. Posle koraka Printezisa, usledila je trojka Bogdana Bogdanovića za vođstvo Srbije od 45:40.

24' Uspela je ponovo Grčka da izjednači, pa je sada 40:40, oba puta polovični sa slobodnih bacanja bili su Burusis i Kalatis.

22' "Orlovi" ponovo ne postižu koš, što iskorišćavaju Grci i preko Burisisa poentiraju, 38:38. Prve poena u ovoj deonici za Srbiju postiže Milosavljević 40:38.

21' Srbija loše otvara četvrtinu, pošto je na pâs Marka Gudurića, Milosavljević napravio korake. U sledećem napadu Burusis je pogodio jedno od dva bacanja za 38:36.

II četvrtina

20' U listu strelaca upisao se i Branko Lazić, a prvo poluvreme završeno je rezultatom 38:35 za Srbiju.

18' Dragan Milosavljević igrao takođe odlično, pa tako posle solo prodora postiže deseti poen, 36:35.

17' Posle promašaja sprskih igrača, videli smo mini kontru, posle koje je za tri poena pogodio Vangelis Mancaris, 32:33. Kuzmić dominira i postiže deveti poen, za ponovno vođstvo Srbije, 34:33.

16' Odlična utakmica u OAKA areni za sada. Posle koša Kuzmića, usledila je trojka Kostasa Slukasa i Grčka smanjuje na -2, 32:30.

14' Janis Burusis pogađa za dva poena, a ovom košu prethodila je trojka Bogdana Bogdanovića, Srbija vodi 28:23. Sjajna asistencija Bogdanovića, posle koje Ognejn Kuzmić ubacuje loput kroz koš. Igra se veoma brzo, pa Burusis na asistenciju Adetkomuba smanjuje na 30:25.

13' Posle nekoliko neuspešnih napada, Ognjen Kuzmić je pogodio uz faul i tako prednost Srbije je ponovo +7, 25:18. Manacaris je izvratio istom merom, pa je sada 25:21.

11' Grčka nije uspela da iskoristi prvi napad, pošto je Papajanis bio neprecizan. Kada je reč o Srbiji, Mačvan je iznudio faul i pogodio jedno od dva, 22:18.

I četvrtina

10' Dragan Milosavljević nastavio je dobrom partijom, pošto je postigao osmi poen na utakmici, 21:16. Na drugoj strani uzvratio je Slukas za -3, 21:18.

9' U listu strelaca kod gostiju upisuje se Jorgos Papajanis koji smanjuje prednost na -7, 19:12. U napadu pre ovoga poentirao je Birčević. Raspoložen je Kalatis koji je iznudio faul Micića. Pogodio je oba slobodna, ovo je njegov osmi poen, 19:16.

7' Sjajan potez Ognjena Kuzmića koji je očistio put Milosavljeviću za lake poene, 15:8. U narednom napadu Burusis je pogodio za 15:10.

6' Dobra akcija Srbije, posle koje Bogdan Bogdanović postiže svoje prve poene za vođstvo do 13:8.

4' Gudurić je raspoložen ušao u meč i pogađa drugu trojku na utakmici, 9:6. Posle prodate lopte Vasilije Micića, usledila je kontra Grčke koju je Gudurić prekinuo, posle čega mu je dosuđena namerna greška. Kalatis je realizovao oba slobodna.

3' Posle koša Papanikolau za 6:3, Stefan Birčević pogađa trojku za izjednačenje, 6:6.

2' Srbija dolazi do poena, pošto Marko Gudurič pogađa trojku iz koraka unazad, 3:2. U narednom napadu plejmejker Grčke ponovo pogađa za 3:4.

1' Prvi napad na meču pripao je našoj selekciji. Napad je loše završen, što je Grčka kaznila u narednom i poentirala preko Kalitisa, 0:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu