Nova vest
Košarka 6

26.5.2024.

19:28

Bodiroga detaljno o "večitima", licencama, F4 u Beogradu i Dubaiju u Evroligi

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga ponovo je govorio o aktuelnostima u najjačem evropskom takmičenju, ovog puta dosta detaljnije posle niza sastanaka tokom fajnal-fora u Berlinu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

On je za "Sportklub", najpre, pričao o tome ima li Beograd šansi da ponovo dobije domaćinstvo završnog turnira.

"Beograd je bio sjajan domaćin kada je organizovao F4. Mislim da će Beograd uskoro biti destinacija. Kada? To ne možemo sada da kažemo. Imamo veliki broj interesenata za organizaciju. Krajem juna ili početkom jula ćemo doneti odluku o organizaciji sledećeg F4", rekao je Bodiroga.

Potom je još jednom pričao o viziji Evrolige i eventualnom proširenju tog takmičenja.

"Ono što smo već spomenuli, mislim da smo to rekli u petak, što se tiče sledeće sezone. Posle toga, mislim da ćemo doneti odluku dok se opredelimo za strategiju i viziju Evrolige u narednih par sezona. Neke stvari su na snazi, neki ugovori koje smo zatekli i preuzeli, ali znamo u kom pravcu želimo da idemo. Kada to bude završeno, moći ćemo da razmišljamo o licencama na srednji ili duži period.

Imamo sjajan produkt. Veliko je interesovanje klubova koji žele da igraju Evroligu u budućnosti. Novih marketa, a to vidimo i na ovom fajnal-foru, drugih strana koji su došli da bi bili prisutni. U nekom trenutku nas očekuje proširenje, ali to je povezano sa ovim stvarima o kojima sam govorio, kada budemo znali u kom pravcu želimo da idemo".

"A" licence klubova akcionara ističu za dve godine. Hoće li se produžavati?

"Želja je da budu na 10 ili više godina. Na našem poslednjem sastanku su svi iskazali jasan stav, akcionari žele da nastave sa obnavljanjem novih. Ono što je važno u ovom momentu, jeste jedinstvo koje pokazuje Evroliga, posle turbulentnog perioda kroz koji je prolazila. To je važna stvar i snaga koju ima Evroliga".

Dubai u Evroligi i F4 u Abu Dabiju?

"Oni su pokazali veliko interesovanje i za nas je ta regija interesantna u budućnosti. Interesantna je i za druge sportove, kao što su fudbal i golf, koji su već tamo. Ali, Evroliga ima svoj tajming i neće žuriti sa odlukama, da bi ona imala pravi uticaj. Tu će biti tajming važan za taj region.

Suđenje?

"Imamo sjajnu sezonu iza sebe, regularnu sezonu, plej-of i plej-in, koji je doneo dodatan kvalitet i kompetitivnost. Nadam se da će biti sjajno finale i dobra završnica ove sezone. Što se tiče suđenja, od ove godine imamo dobrog direktora koji je oformio novi tim. Mislim da su evroligine suđenje jedne od najboljih u svetu, smatram da može još bolje, ali možemo da budemo zadovoljni".

Utakmica za treće mesto?

"Mislim da ovaj format zadovoljava sve ljubitelje košarke. Treba gledati širu sliku. Navijačima se sviđa, svi to prepoznaju. Što se tiče budućnosti, mislim da fajnal-for kao format ostaje", podvukao je Dejan Bodiroga.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu